Kattas parlament: Berrum & Beyer

Vi spør 6 katter hva de tenker om NRKs nye humorsatsning «Berrum & Beyer».

b
a

«Berrum og Beyer»-talkshowet på NRK splitter publikum, sies det. «Folket» er ikke fans, mens B&Bs kolleger og potensielle kolleger skryter hemningsløst fra sine twitterkonti. Vi har ikke sett programmet – don’t even own a TV etc osv – men følger likevel diskursen siden vi har så mye fritid nettopp fordi vi ikke har TV.

En dame fra Dagbladet skrev et åpent brev til NRK og spurte hva faen de tenker på.  Trine Grung foreslo å revurdere bruken av lisenspengene og skjøt like greit inn at det er for mye humor på TV. Alle komikerne du vet navnet på sa «Shit ass, Berrum & Beyer er jo knallebra, slapp av med kritikken!» Generelt ganske LOL respons om vi får si det sjøl (og det gjør vi).

Vi her i NATT&DAG-redaksjonen og internettgenerasjonen prøver oss ikke på åpne brev, spørrende twittermeldinger og tilsvarende åpenbart fåfengte innspill, vi går heller direkte til de ledende humorleverandørene på internett: KATTENE.

 

Følgelig: 6 katter om «Berrum og Beyer»:

katt5Jim (3), juletreselger
– Jeg synes de naila formatet med sprek presisjon. Bra balansegang mellom humor-lol og tragedie-tristesse. Jeg lo på meg brokk under det morsomme og lo brokken vekk igjen under det triste. Høyoktan på sitt beste. Terningkast JA fra meg, ass.

 

katt4Rudolf (7), eiendomsmegler
– lol, sett på kaffen a fyyyyy faen det ble seint i går. endte opp på kattekaraoke på aker brygge med redaksjonen fra KK (katter og klør vettu) og det ble seint mildt sagt, fyyyyyyy faen. bergum og berger, sieru? serr hvem ser på fjernsyn i 2014 a, jeg får alle mine underholdningsnyheter via podcast, skype og RSS. snakkes i fremtiden, ass.

 

katt3Lulle (7), knivmaker og apotekar
– NRKs humor-talkshowsatsning «Berrum & Beyer» er et talkshow med humortema. Det kan diskuteres hvorvidt NRK lykkes i satsningen. Regien vakler på en absurd misforståelse av fortellerteknikk, skuespillerprestasjonene er under alle pari, og manus later til å være skrevet av et kobbel med greyhounds samlet rundt et trancherbord i stål for å spille en runde no limit Texas hold ’em. Jeg forstår ikke intensjonen eller noen av de estetiske valgene. Terningkast fire.

 

katt2Francois (12), cabaretdanser og håndmodell
– Berrum og Beyer er så lite troverdig at de heller burde ha laget den som musikal. Har skrudd av for godt.

 

 

 

katt1

Lars Mjaular (9), taxisjåfør og beatboxkonkurransedommer
– Jeg lo flere ganger! Satt riktignok og leste en bok om latterterapi så det hadde kanskje skjedd selv om det var «Schindlers liste» eller «Hjelp vi er russ» som gikk, men fuck it! Skulle gitt tommel opp om jeg hadde tommel!

 

 

lemur

Beppe (1,5), lemur
– Fuck duggete briller ass, jeg satt og ventet på Torkjell Berulfsen og Thor Heyerdahls banebrytende nye talkshowkonsept med 50/50 akevitt- og balsatretematikk. Jeg HAR tommel og jeg gir’n NED.

 

 

NESTE UKE: 7 katter om Dagbladet-skribent Camilla Berg Hansens åpent brev-anmelderteknikk. Stay tuned!