Her er Trondheims beste live acts

Disse artistene har utmerket seg live i Trondheim i 2013. Stem nederst i saken.

b
a

Barren Womb

barren

Det er lite som tilsier at et tomannsorkester bestående av en trommeslager og en gitarist kan sparke så hardt som Barren Womb. Men på Trondheim Calling serverte de en fandenivoldsk og deilig energisk konsert uten sidestykke i Supa-kjelleren. Som vi sa etter konserten den gangen: «I løpet av en halvtimes langt eldorado dyttes vi fra seige gitarpartier og sludgeaktige trommer til høyintensiv og beinknusende skråling, og jeg synes det er passe halvsjukt når jeg innser at et hardcoreband ikke trenger mer enn to medlemmer for å være akkurat som det skal være». La det være klart: Vi står ved den uttalelsen fremdeles.

Johndoe

johndoe
Det ble utsolgt kjappere enn man kunne si «Rastløs Rock’n’Roll» da Johndoe proklamerte scenecomeback to dager på rad på Blæst i september, og Blæst var duggvått av svette og dedikasjon etterpå. Allsangfaktoren var høy, og Johndoe er som et høyoktanmaskineri som alltid kjører på i femte gir. Etter Blæst-konsertene kjenner man også litt ekstra på tomrommet et Johndoe-hiatus har etterlatt seg i norskspråklig rock. Derfor: vi håper på stadig gjentakelse!

Ida Jenshus

idamariejenshus
Slik kan en Jenshus-konsert forløpe: Etter et støy-preludium, innledes den smekre «Not for love anymore». Allerede her oppviser bandet den sensibiliteten som karakteriserer deres uanstrengte omgang med countryrocksjangeren. Det følsomme, det utemmede og det drivende avløser hverandre – ikke minst i konsertens høydepunkt: mektige «Only Human». Den starter spartansk, nesten a capella, bygger opp et mektig klimaks med en vegg av stakkato-gitar, før det hele tas ned igjen. Også var det denne stemmen, da! Jenshus er så feiret for sin låtskriverkunst at man nesten har glemt at bare stemmen hadde vært nok å bygge en karriere på. Legg til gitarsoloene til medlåtskriver Alexander Pettersen, og vi kan slå fast at autoriteten til denne gjengen er etablert.