Foto:

Her er årets beste restauranter i Bergen

Stem på dine favoritter nederst i saken.

Bare Restaurant

etellerannet

Det nærmeste du kommer Michelin-nivå i Bergen i dag. Ferdig snakka. Bare Restaurant er den nye gourmetrestauranten på Hotel Norge, etter at Søtt + Salt trakk seg ut og overlot driften til en tidligere medeier. Fisk fra havdypet, villsau fra kysten, grønt fra småbruk langs fjorden, vilt fra fjellet og sopp og bær fra skogen. Menyen speiler fylket som omgir oss, og sesongens naturlige rytme. Metoden er eksperimentell utforskning, en remiksing av hundreårige tradisjoner, internasjonale impulser, andres erfaringer og egne smaksteorier. Restauranten jobber tett med lokale kvalitetsprodusenter. Og kudos for at eieren (Ellingsen) går rundt i sin rutete dress og serverer. Det vitner om dedikasjon – både på kjøkken og i spisesalen.

Ruccola Café & Restaurant

matbergen2

Ingen takbelysning, bare begrenset belysning fra små bordlamper. Beskjedne noen-og-tyve kroner for en halvliter cola. En skulle nesten tro at Ruccola Café & Restaurant siktet seg inn mot det stadig voksende Tinder-markedet, der unge mennesker med nøktern økonomi kan gjøre sine sonderinger uten at det koster for mye. Men de var før vi smakte på maten. Hurra! For den bærer vitnesbyrd om at Ruccola også henvender seg til et kjøpesterkt og kresent publikum; der begeistringen gjerne sitter litt lenger inne. Mange restauranter har kræsjet i dette lokale. Måtte livet fare varsomt med Ruccola.

Brazil Churrascaria

unnamed

Dropp garnityret, forretten og salatene. Gå rett på kjøttet. For det er det som gjelder på Brazil Churrascaria. Det kommer direkte fra den sørlige delstaten Rio Grande do Sul, og serveres churrasco-style – altså grillet. For dette er Brazil Churrascariasin sin fremste forse: deilig kjøtt fresende fra enorme spyd: Lam, svin, kalkun, kylling, indrefilet, roastbeef. Også den lukta, da gitt! Morrissey og andre vegetarianere får ha oss unnskyldt: For herregud så godt det kan være med et solid stykke kjøtt. Er det virkelig meningen at vi skal avstå fra denne gleden?

X