Her er årets scenekunst i Stavanger

Dette er de beste innen scenekunst i Stavanger 2013. Stem nederst i saken.

b
a

1537 – Dansketid

dansketi

Statsteatret/Rogaland Teater
Regi: Yngve Sundvor
www.statsteatret.no

Vi setter pris på nasjonale foretak som legger sin elsk på Stavanger. Statsteatret sitt prosjekt «Norge 1066-2066» skal presentere fortellingen om Norge, fritt etter historiebøkene, i ti stykker over ti år. I april var de kommet til tredje del. Det betydde premiere i byen for tredje gang, denne gangen med det komiske kjærlighetsdramaet Dansketid. Dansketid var et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland Teater, Tou Scene og Statsteateret. Forestillingen hadde preproduksjon og premiere på Tou Scene og spilte to forestillinger på RT.

Arbeidstittel: Innsatt

innsatt

Folkenteatret
Regi: Oddvard Kvaal Pedersen
www.folkenteateret.com

Folkenteatret leverer alltid, og etter en ulovlig lang sommerferie, spilte det lille ensemblet i november et tidsriktig og utfordrende stykke de selv har skapt. Folkenteatret stakk av med prisen for beste scenekunst i fjor, klarer de å gjenta bragden?

Teaterkonsert Beethoven

teaterkonsert beethoven

Rogaland Teater
Regi: Nikolaj Cederholm
www.rogaland-teater.no

Den første norskproduserte teaterkonserten har vært en publikumssuksess hele høsten, og er noe av det sterkeste vi har opplevd på en scene her i byen både musikalsk og visuelt i år. Teaterkonsert Beethoven nomineres for mot, kreativitet og en stor andel galskap.