Foto: Christian Belgaux

ONDSKAPENS MEKANIKK

DEN AMERIKANSKE FILMSKAPEREN Joshua Oppenheimer er tilbake i København etter å ha vært fem år i Indonesia. Tiden har han tilbrakt i selskap med menn som har hundrevis av menneskeliv på samvittigheten. Medlemmer av dødsskvadroner som i perioden 1965-1966 innhentet, torturerte og drepte mennesker mistenkt for å være kommunister – fiender av den indonesiske stat. Det anslås at mer enn 500.000 mennesker mistet livet. Noe rettsoppgjør har aldri funnet sted. I stedet anser staten og militæret drapsmennene for å være helter. Oppenheimers opphold i Indonesia har resultert i dokumentarfilmen The Act of Killing. Ifølge Werner Herzog, som er produsent for filmen, er […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X