HELGENS UTELIVSANBEFALINGER

b
a

KJØSS KATTA X-MAS BONANZA! (fredag, kjellern på Revolver)

Erlend Mokkelbost (gitarist i Montée), Håvard Bråthen (NRK-journalist), Joachim Trier (det gjøkk´e det, vettu) og Ketil Ramberg (DJ i Jaywalkers) = 2013 svar på De Tre Vise menn (+ en NRK-journalist)? Kjøss katta er uansett et lettbeint klubbkonsept med fokus på disco, funk og elektro, startet av Erlend Mokkelbost og Håvard Bråthen i 2008. Det er gratis!

OSLO ESS + ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE (fredag, Rockefeller)

Oslo Ess spiller for tredje år på rad julekonsert på Rockefeller, denne gangen med OnklP m/ utvidet familie. Akkurat sånn som det gjerne blir på julaften eller i dagene rundt, hvor fjern familie samles, og det er han ene, litt slitne – men trivelige – onkelen som rapper og henger med Rune Rudberg. Kanskje kommer Rune? Rune kommer. (PUN – vi vet ikke om han dukker opp)

WINTER SOLSTICE NIGHT EXHIBITION (lørdag, Norsk Billedhoggerforening)

Next Life er et norsk progressiv-, elektronisk- og rocke-basert (sjukt!) band ledet av gitarist Hai Nguyen Dinh, sammen med Tormod Christensen og Anders Hangård. På lørdag spiller (opptrer?) de sammen med operesangeren Torunn Avelsgaard Lien, Flamme fatale Ole Petter Arneberg og en haug med kunstere. Det må jo bli bra?

DISKOTAKET XMA$-BOOGIE (Lørdag, Leiligheten Rockefeller)

Discoboogie! For et underlig ord. Men det aner oss at det ikke er plass til lingvistiske innvendinger når det kommer til discoboogie. MEN! Vi blir lovet 70- og 80-tallsgroove, og det er jo mange måter dansens svar på lingvistikk – oversett, men elsket? Fredfades kom nettopp hjem fra 2 spillejobber i St. Petersburg sammen med Dirty Hans, med baggene fulle av Soviet-boogie. Soviet-boogie!

Bendik Brænne, Aloha from Torshov EP-release, (Lørdag, Herr Nilsen)

Bendik Brænne, som ga ut en musikalsk mini-minnedokumentar i høst (noen vil si at det fortsatt ER høst, selv om kalenderen viser desember), har spilt saksofon med noen av hovedstadens travleste band som Amund Maarud, DumDum Boys, Noora Noor, og Los Plantronics. I mars ga han ut debutalbumet How To Fake it it America, som ble nominert til Spellemann i kategorien Country, en slags utkantsvariant av Spellemanns nye kategori Urban. Eller? Vi vet ikke. Det er vanskelig å henge med i Spellemann-svingene. Konserten blir bra, da.

JUL I MØLLERGATA MED THE SWITCH (søndag, Revolver)

Fjerde søndag i advent foregår The Switch´ årlige julekonsert, den fjerde i rekka, med vår egen Filip Roshauw, mannen bak blant annet de grundigste og beste Debatten-recapsa. Det blir julesanger av alle slag, det blir syv slag bakt av tekstforfatteren, det blir klementiner og KANSKJE KOMMER NISSEN! Årets konsert vil bli avholdt på kjøkkenet på Revolver AKA fritidsklubben, i nitiden. Gratis! Det er tross alt snart jul.