Tre kjendiser om Movember

Vi spurte tre helt tilfeldig valgte kjendiser om deres forhold til Movember.

b
a

Hallgeir Kvadsheim, Luksusfellen-rådgiver

Hva synes du om Movember?

– Det er et veldig allright tiltak, selv om jeg selv ikke er en av dem som skal anlegge bart denne måneden. Men det er bra at det blir satt fokus på menns helse.

Hvorfor skal du ikke anlegge bart for en god sak?

– Det er rett og slett fordi vi gjør opptak med Luksusfellen nå, og det skal ikke vises før til våren. Så hvis jeg har bart i april/mai, så vil ikke folk gå rundt å tenke at jeg gjorde det fordi det var Movember. Hvis du skal ha bart andre perioder av året enn november så må du enten være hipster, harry eller trønder. Og jeg er ingen av delene, så det passer bare ikke.

Så dette går på image og ikke fysiologi?

– Ja, faktisk. Eller, det er kanskje bare en dårlig unnskyldning for å ikke anlegge bart, men den andre unnsyldningen er at jeg får litt fislete og lys bart, så det hadde ikke blitt noe bra uansett. Jeg har i det minste en tynn jobbunnskylding for å ikke anlegge bart i november.

Terje Sporsem, komiker

Hva synes du om Movember?

– Hvis man skal ha det rette fokuset på kreftsaken, så kan man heller prøve å gjøre et eller annet som samler inn penger, ikke bare: «Ja, hva har du gjort for kreftsaken? Jeg har bart!» Jeg prøver heller å bidra på de måtene jeg kan. Det er også en fin måte for meg å si at jeg ikke har noe særlig skjeggvekst. Jeg får dårligere sveis på sjegget enn jeg har på hodet. Og da er det trist altså, for på hodet har jeg munkesveis, og jeg vil ikke være den første i Movember som har munkebart.

Ser den!

– Kona mi sier det ser ut som en pubusbart, sånn som afghanske fjortenåringer får.

Movember er et ekskluderende tiltak?

– Visst er det det! Er det noen som burde klare å rette fokus mot kreftsaken, så er det jo oss uten hår!

Hvordan skal dere gå fram?

– Ofte er jo en naturlig del av kreft at man mister håret. Jeg skal snakke med mine felles hårbrøde og se hva vi kan gjøre. Men jeg skjønner ikke Movember-opplegget helt, kan man sponse noens bart, er det sånn?

Jeg vet ikke helt.

– Jeg tviler på at hvem som helst kan gå til Staten og si «Du! Hvis barten min blir stor, gi meg tusen kroner til kreftsaken!» Merkelig!

Frode Alnæs, Norges største roll-on

Hva synes du om Movember?

– Hva er Movember, egentlig?

Hver november lar menn over hele verden barten gro for å sette fokus på prostatakreft.

– Jeg får ikke bart, så jeg føler meg jo diskriminert her. Jeg får starte en lignende kampanje for skalla folk uten bart:Skinheads mot kreft! En bevisthetskampanje. Alle skalla går sammen om å lage Skallvember.

Bra! Ta opp kampen mot bartene!

– Ja, for det er klart vi føler oss tilsidesatt og diskriminert. Vi som har et tidløst utseende, i motsetning til dem, skal ikke være noe dårligere.

Noen åpenbare Skallvember-bidragsytere?

– Noen er døde, men de kan være med som symboler. Kojak, selvfølgelig, og Yul Brynner. Skallede over hele verden, foren dere! Still opp for Skallvember!