Penisskrekk, selfies, The Wire

b
a

…og andre ting vi må tørre å ta debatten om. Søndag Summarum oppsummerer nyhetsuka.

Ukas penisskrekk: Carina Dahl har fått penisskrekk.

Ukas selfie: Det var de av oss som trodde samfunnsdebatten peaka da Trine Grung og Charlotte Thorstvedt møttes på Debatten på NRK for å snakke om merkekær, men håneidu! SELVSAGT er dette landet lite og begivenhetsløst nok til at helt tilfeldige folks meninger om fotballfrues selfies når debattsidene. Blogger Suzanne Aabel skriver i Dabladet at hun synes bildet er “helt vilt provoserende”. Skuespiler Sven Henriksen skriver i Bodø Nu at det “finnes en egen plass i helevete for kvinner som ikke støtter hverandre”. Ah, bloggere som skriver kronikker om hverandres instagram-bilder og Tone Damli-feminismen levert fra en mann som kler seg ut som kvinner. Samtiden leverer!

Ukas “Har du sett The Wire?”: Hei, har dere sett “The Wire”, eller? Er det bra epos fra en postindustriell æra, eller hva? Nye store amerikanske romanen, kanskje? Morgenbladet har sett The Wire, og er ikke redd for å vise det. Ta for eksempel denne replikkvekslingen mellom journalist Håkon Gundersen og havnearbeider Steinar Hoffstuen i fredagens utgave:

– Har du sett tv-serien The Wire? En hel sesong foregår blant havnearbeiderne i Baltimore.
– Den har jeg ikke sett.

Skulle spurt en journalist, vettu. De har alltid sett The Wire. Arbeiderklassen har så døll tv-seriesmak.

Ukas lyriker:

ÅRHUNDRETS OPPTØYER! Nå snakker vi! Hører du det, Audun Mortensen? Skal du engasjere holder ikke å mumle ut dikt som ser ut som epost oppe på Strykehjernet, vettu!

Ukas puling: Siv Jensen og Jonas Gahr Støre

Ukas hemmelige agent:

Ukas homofile film: Sunnmørspostens filmanmelder har ikke særlig sansen for homofile filmer. Antakelig var det derfor en tabbe av redaktøren å sende ham for å se Cannes-vinneren “Fremmede ved sjøen”. Anmelderen beskriver filmen som «renspikka homse-porno» og konkluderer «homse-sex – nei takk!». Han rekker også å nevne at han “synes det er tydelig at flere homofile filmskapere spekulerer i å vise eksplisitt homofil sex” og aldri har skjønt “hvorfor homofile filmer skal tildeles egne priser” før han lander på terningkast 1. Søndag Summarum-redaksjonen har full forståelse, for at det kan være tøft for en heterofil anmelder som er vant til heterofile filmer å plutselig måtte se en homofil film. Hallo, vi skriver 2013, hvor vanskelig kan det være å sende homofile anmeldere på homofile filmer, heterofile på hetero filmer og bifile på bifile filmer?

Ukas skuffelse: Dette blir leit for Morrissey å høre.

Ukas rettferdige harme: Snåsamannen hater konkurranse.

Ukas claim: Ja ok, Carlsen vant og tjohoo og gøy, men at pappa Carlsen skremte bort en haug med indiske journalister bare ved hjelp av klapping? Norske journalister i utlandet MÅ ikke være så Jagland-esque i beskrivelsene av andre folkeslag, må de?

Indiske tilhengere var helt ville – de ropte og skreik på Carlsen, samtidig som de dyttet og småslåss seg i mellom. Pappa Henrik Carlsen måtte til slutt klappe for å forsøke å skremme bort noen av de ivrigste.

*Blacksheeps spiller* ORI-ENTA-LISME, dudu dududu, ORI-ENTALISME!

Ukas oppfordring:

Ukas utopi: Hva om man kunne bruke en lættis men viktig tradisjon – movember – til å sette fokus på et samfunnsproblem som trenger oppmerksomhet – den moderne mannsrollen- og attpåtil få det det på trykk i landets største avis? “Umulig” sier du? “Hadde vært fantastisk, men det kommer jo aldri til å skje”? Mmmmmm, kose seg med varm kakao og spennende debatter i verdens beste land…

Ukens hashtag: Aftenpostens nye artikkelserie #Aprotepult

Æsj, nei.

Ukas “hvordan bli rik fort”: Har du lurt på hvordan du kan profittere på ransbølgen? Partyfikser og levemann Sverre Goldenheim har svaret:

Får du med deg dette, Idar Vollvik? Det er bare å sette i gang, her er det penger å tjene!

Ukas lesning: Spørsmålet som har holdt nasjonen våkne den siste tiden ble endelig besvart i Dagbladet – men kun over tre sider. Hvor er billaget???

Ukas autentisk: Blabla autensitet er viktig, blabla, dele på godene, blabla trickle-down. Åååååh det er så viktig at slummen er ekte! Det er så digg å få ekte lidelse oppe i maten når man prøver å spise lunsj, og wi-fi-tilgang er uchill å ha på ferie. Mye bedre å bo steder der det ikke er innlagt vann. Fun fact: en gjennomsnittlig Johannseburgsk familie kan leve tre måneder utelukkende på vestlig sympati.

Ukas bilde:Foto: Marit Hommedal

Nam, nam! Neida, vi skal som vanlig holde oss for gode for å vitse om at Erna er feit, og heller fokusere på dama til venstre for kakemonsteret utkledd som anleggsarbeider, nemlig Trude Drevland, ordfører i Bergen. Dama som overtrakk bystyrekontoen med én million for å feire sin egen 60-årsdag og kjøre limousin viser igjen at hun er en true hustler, denne gangen ved å rocke ordfører-chainen UTENPÅ kjeledressen. Har noen noensinne distansert seg fra arbeiderklassen på en mer demonstrativ måte?