Jonas Erobreren

b
a

Jeg føler et sterkere“eierskap” enn Fjorden-gjengen.

Noe er råttent påDanmarks plass. Eller kanskje det bare er vårt kontor.

DET VAR EN AV disse dagene hvor NATT&DAG kanskje var litt for tilfredse medseg selv. Vi hadde akkurat hørt oss opp på den nye mixtapen til Jonas V – tilkollektiv begeistring i kontorlokalet. Der bet vi oss særlig merke i én strofei sangen “G-gutt”: “Jeg har Danmarks plass i mine lommer”, hørte vi. Ikke nokmed det: på coveret fremsto Jonas som plassens ubestridte shadow warrior. En spøkelsesaktig skikkelse som synes å ha plasseni sin hule hånd.

Dette var interessant,tenkte vi. Jonas har jo vokst opp i nærheten av Danmarks plass (“rundt omkringi Årstad bydel”). Er det kan hende et lite spark til John Olav Nilsen &Gjengen, som nærmest har tatt beslag på plassen med sin låt “Valiumsvalsen”(“Tror det var på Danmarks plass dine øyne ble til glass”)? Er det et aldri sålite “pell dere tilbake til Loddefjord-statement”?

Slik satt vi ogspekulerte, mens vi så for oss byens neste store beef. Endelig litt action,liksom. Jonas V som gir de snart pensjonerte heimstaddikterne et tupp i ræva påvei ut døra. Regimeskift, baby!

Men så feil kan man altsåta.

FOR JONAS V HAR aldri sunget “Jeg har Danmarks plass i mine lommer”. Vi hørte feil.Rett og slett. Det får rede på når vi tar kontakt med bysbarnet.

– Nei!, forteller Jonas.

– Det er: “i mine lunger“. Ikke lommer. På grunn av all luftforurensingen, ikke sant. Jeg bodde på Danmarksplass ifjor, i en av blokkene du kan skimte på coveret.

Eh, så du må kanskje være åndssvakmusikkjournalist for å tro at det lå en erobringstrang bak disse linjene?

– Ja, det vil jeg tro.Men klart: Jeg føler et sterkere “eierskap” til Danmarks plass enn Fjorden-gjengen.Men no need å “ta den tilbake”.

“Hva skjedde med Jonas V?” spurte Kaveh på twitterfor noen uker siden. Så hva skjedde?

– Nei, har vel egentligbare gjort det samme gamle. Jobbet med musikk, utviklet meg# bare ikke hatt den storetrangen til å dytte trynet mitt frem.

Og to år er kanskje en passende intervall mellomto plater?

– Ja, hvorfor ikke? Harikke vært så jævlig opptatt av å bli berømt. Jeg syns det er fett å lage musikk,og det har jeg gjort. Føler ikke at jeg skylder noen en spesiell frekvens påarbeidet mitt.

Men gjestelista tyder jo på at du er i ferd med åbli litt “berømt”, du har iallfall et godt rykte som gjør at folk stillervillig opp. Hkon, Lars Vaular, Girson, Vågard, Petter Beyer og Flex kan nevnes…

– Vel, det der er jo baretjommiene mine, gjengen min. De jeg liker å lage musikk med. Det er ikke såmange andre jeg kunne tenke meg å jobbe med, for å være ærlig. Jeg mener jeghar de aller flinkeste i min innerste krets. Ser ikke noe poeng i å gå utenforden bare for å få promo.

Denne avisa har alltid hatt en soft spot for Beyer,og er iallfall glad for å se ham representert!

– Ja, Beyer er crazy, enav de beste mennene jeg kjenner. Han er på mange måter min mentor, så klart haner representert.

Flere videoer enn “Våknet nettopp opp” på gang? Spesiellelåter som peker seg ut som naturlige singelkandidater?

– Ja, vi har et par, trevideoer under planlegging. Flere gode filmfolk som er på laget. Men er velegentlig ikke noen utpregede singler på platen.

Ikke si det! Kan vi foreslå Grieg-låta?

– Ja, da kan jeg røpe atdet er en av dem jeg har en filmide til, og håper den kan gjennomføres innenrimelig tid.

Du spiller på Kosmo fredag 8. november. Men detkolliderer jo med Skavlan! (kødd). Uansett, andre anledninger til å se deg førjul?

– Forhåpentligvis! Vi harfått henvendelser fra flere rundt om i landet, men ingenting er spikretforeløpig. Noen folk tror jeg driver veldedighet …

Ikke la de konsertarrangørene fucke med deg!

– Nei, det er det jegikke kan lenger! For et par år siden syns jeg kanskje det var fett å få engratis flytur og et hotellrom og crashe, men jeg kan ikke gå glipp av penger påden måten lenger.

Hør mixtapen“21 dager senere” i sin helhet.