Iceland Airwaves #1

b
a

NATT&DAG dro til Island i god tro om at Kristoffer Borgli er i LA, men vi fant ham utenfor konserthuset i Reykjavik.

Det ble mørkt før NATT&DAG ankom Reykjavik sentrum, og våre orienteringsskills forsvant like kjapt som islendingenes evne til veiforklaringer på engelsk. Det er altså ikke fordi vi egentlig ikke liker å gå på konserter at vi ikke har sett mer enn 15 minutter livemusikk til sammen på en kveld, men fordi vi ikke greide å finne frem noe sted i tide.

Kronisk sent ute til alt annet, rakk vi av mystiske årsaker å komme oss på Yo La Tengo i konserthuset Harpa. Etter fem minutter ble det tilløp til panisk stemning fordi konserten var så kjedelig at alle prøvde å gå samtidig, og vaktene (i sympati med Yo La Tengo, antar vi) hadde stengt begge utgangene bakerst og åpnet én utgang på siden av lokalet der det allerede var smekkfullt og ingen vakter. Flaks vi ikke er klaustrofobiske.

Siden vår evne til å finne frem bortfalt sendte vi den britiske musikkjournalisten Kieron Tyler(MOJO, The Guardian) i vårt ærend på diverse konserter, blant annet med det norske psykedeliabandet Electric Eye, og ba om løpende rapporter på sms. Det gikk kjempebra og vi fikk dritlyst til å se Snorri Helgason. Synd vi ikke rakk det. Ikke spør hvorfor vi ikke bare tok følge med Kieron til konsertene.

Etter å ha rotet rundt i sentrum en stund fant vi ut at det eneste konsertstedet vi fant på første forsøk, NASA, har vært nedlagt i over ett år. Vi ga opp, tok noen bilder av islendinger og tyskere som hadde kledd seg ut for Halloween (de burde ha leste denne guiden) og bestemte oss for å bare finne et sted å drikke oss fulle, men da STENGTE ALLE UTESTEDENE. WTF, FrP, gjør noe med skjenkeringen på Island også når dere først er i gang. Er det ikke lov å leve eller.

Vi kommer tilbake med mer info om Kristoffer Borgli senere. Snakkes.

Oppdatert: paparazzibilde av Kristogger.