Netthandel: Dop, drap og HIV-smitte

Vil du ha noen flunkende nye våpen levert på døra? Bestille et reagensrør HIV-infisert blod? Mangt og meget kan du oppnå gjennom darkweb. Vi viser vei.

b
a

Torsdag ble det gjennomført en større aksjon mot handel med narkotika på det såkalte mørket nettet. FBI stengte et antall sider, og arresterte flere, blant annet den antatte eieren Blake Benthall, også kalt «Defcon». NATT&DAG skrev denne saken om Deep Web slutten av oktober 2013, og den ble først publisert i NATT&DAGs novemberutgave 2013. Les også reportasjen Det mørke nettet

Hvordan…

…få MDMA og LSD trygt levert i postkassa?

Hvor ofte har du ikke vært ute etter MDMA til helgen, impulskjøpt litt kola og annets entralstimulerende for så å oppdage at – hei, sjekk, digg! – det er 2 for 1-salg på 5 grams-pakker med Afghan Kushog – søren heller – hadde vært digg med ørlittegranne LSD også, da? «Add tocart»! Aldri? Vel, online dophandel er faktisk så trivielt og brukervennlig.

Nå er det kanskje riktigere å si at online dophandel var så brukervennlig. SilkRoad var definitivt i en klasse for seg, men det finnes fortsatt alternativer for deg som ønsker å flytte farmasihandelen fra Akerselva til Macbook’en.Spøkelseskladden (fra reportasjen Det mørke nettet) kan anbefale The BlackMarket Reloaded og The Sheep Market. Silk Roads store fortrinn for forbrukere var den høye terskelen for å bli selger mange forhandlere jobbet seg opp gjennom BMR og TSM for å få råd tilSR-godkjennelse. Systemet for selgervurdering og forumet, hvor kjøpere kunne utveksle erfaringer, var også langt bedre utviklet. Med Spøkelseskladdens ord: «Silk Road var størst av én grunn: Mye bedre infrastruktur. BMR er mer sånn ’omg300 AK47s only 250 Bitcoins!’».

Det er viktig å understreke at DPR-arrestasjonen kom som en følge av Ulbrichts egen uforsiktighet på overflate-internett – ikke et sikkerhetsbrudd i Tor. Det er derfor egentlig ingen grunn til å tro øvrige ulovlige dark web-sider lever farligere enn før. Du kan altså fortsatt handle dop på Internett. Slik gjør du det: (1) Last ned og installer Tor (se faktaboks), (2) skaff deg Bitcoins og (3) bruk TBMR eller TSM som en hvilken som helst nettbutikk. Så enkelt er det, så hva kan vel gå galt? En del, skal vi tro Sideshow Bob (fra samme reportasje):– Norsktollvesen er latterlig dyktige, det skal de ha. Jeg har lært et par ting the hard way.

Sidenforsendelser kommer via posten, vil de iblant stoppes i tollen. Hvis du holder deg til små kvanta, vil sannsynligvis ikke politiet ta seg bryet med å kontakte deg, og du får aldri vite om forsendelsen er stoppet eller om selger unnlot å sende. Ved noe større beslag får du et brev. Enda større: Besøk av politi med ransakelsesordre. Det er her problemer kan oppstå. Heldigvis er løsning enenkel: Ikke oppbevar heroinet ditt åpenlyst på adresser du bestiller store mengder dop til, ditt geni. Og hvis en stoppet forsendelse skulle lede politiet til døra di, husk: De kan ikke bevise at du har bestilt den, så det vil være i din interesse å holde tett om akkurat dét.

Pris: For alt annet enn cannabis er det mye penger å spare.
Gjennomførbarhet: Enkelt.
Bust-faktor: Liten, gitt at du vet hva du driver med.

… få AK47-byggesett levert på døra?

Nå som du vet at du relativt trygt kan bestille både heroin og kanskje også leiemorder fra dark web, er det ikke så spennende å avsløre at: Ja, SEFF kan du bestille våpen også! Allerede nevnte Black Market Reloaded og The Sheep Market, i tillegg til andre tilbydere som Euroarms og Arms Depot (begge tilgjengelige via The Hidden Wiki) selger all slags våpen, eksplosiver og ammunisjon. Sliter du med Breaking Bad-abstinenser, kan det  anbefales å bestille ricin som du kan forgifte stesønnen til kollegaen din med. Mange av dark web-nettbutikkene tilbyr både dop og våpen. Fremgangsmåten for å bestille er følgelig ganske lik (du må operere i Tor-nettverket og du trenger Bitcoins), men på grunn av varens størrelse og påfølgende komplekse og risikable sende-prosess, vil du i større grad måtte korrespondere med selgeren via safemail og ofte også PGP-keys (se punkt om leiemorder).

Mange av dark web-nettbutikkene tilbyr både dop og våpen. Fremgangsmåten for å bestille er følgelig ganske lik (du må operere i Tor-nettverket og du trenger Bitcoins), men på grunn av varens størrelse og påfølgende komplekse og risikable sende-prosess, vil du i større grad måtte korrespondere med selgeren via safemail og ofte også PGP-keys (se punkt om leiemorder).

Pris:Dyrt. Du kan få brukte pistoler til under 1.000 EUR. Nye pistoler (for eksempel Desert Eagle og Glock 9mm) ligger på rundt 2.000 EUR, det samme gjør AK-47 og pumpehagle. Granater ligger på 200 EUR per stykk.
Gjennomførbarhet:Middels.
Bust-faktor:Det er mye av det samme kan gå galt som når du bestiller dop (altså i utgangspunktet lite), men dersom en 9 mm adressert til deg blir stoppet i tollen,er du i mer trøbbel enn Sidehow Bob er i for sine MDMA-bestillinger. Strafferammen for ulovlig våpenbesittelse er to år ubetinget fengsel.

… bestille drap på han som mobbet deg påbarneskolen?

At etannet menneske mister livet som følge av din vilje, er vanskelig å få til. Deter stress og risikabelt å utføre et drap på egenhånd. Heldigvis strekker dark web ut sin iskalde hånd i dette tilfellet også: Det bugner av leiemordere der nede, som er villige til å «… neutralize the exyou hate, your bully, a policeman you have been in trouble with …». Men er de til å stole på?

– Hvis du selv var leiemorder, ville du ha gjort forretninger meden som du ikke veter en reell kunde eller en politi-agent?, spør internettforsker Gisle Hannemyr retorisk.

Han mener det er sannsynlig at mange av dem som utgir seg for åvære leiemordere egentlig er lokkeduer fra FBI, og at de som ikke er det er svindlere: Journalister har hatt lange mailkorrespondanser med påståtte leiemordere, men kommunikasjonen stagnerer alltid når halve beløpet kreves up front. For finnes det egentlig noen god grunn for å gjennomføre et drap fremfor å vente på at neste kunde forskutterer? Silk Roads Ross WilliamUlricht er blant annet tiltalt for å ha hyret inn leiemordere fra dark web ved to anledninger, men ingen drap, drapsforsøk eller savnede personer er registrert i de aktuelle områdene på de aktuelle tidspunktene.

Hvis du allikevel har lyst til å gi dette et forsøk, så er de mest kjente hitman-sidene White Wolves og C’htuthlu (begge er listet opp på The Hidden Wiki).

Slik går du frem for å oppnå kontakt: (1) Bruk The Hidden Wiki eller darkweb-søkemotorer for å lete deg frem, (2) skaff deg Bitcoins og safe-mail.net-mail, (3) bruk PGP-key for å kryptere og dekrypteremailkorrespondansen. (4) Vent å se om ditt utvalgte offer dør.

Pris: Kommer an på det aktuelle menneskets verdi (nei, ikke menneskeverd i en sånn døll humanistisk forstand, men reelle verdi: Hvor mye penger vil bli brukt på å finne den som drepte vedkommende?). Typisk oppgitt prisliste:Citizen: 20.000 EUR, Criminal: 50.000 EUR, Police officer: 50.000 EUR, Lowerrank goverment official: 50 000 EUR, Journalist: 65.000 EUR, Politician/minister:1.000.000 EUR og High politician: 10.000.000 EUR.
Gjennomførbarhet: Gitt at det faktisk finnes: Middels. Du trenger Bitcoins, en safemail-konto, og du må lære deg å kryptere ogde-kryptere mails ved hjelp av PGP-keys. Gitt at alt er scam: Umulig.
Bust-faktor: Relativt liten hvis du spiller anonymitetskortene riktig. Grunnen til at Ulricht ble tatt, var fordi han selv avslørte sin ekte identitet, slik at FBI kunne koble denne til hans dark web-aktivitet. Blir du tatt, venter naturlig nok drapsforsøk- eller medvirkning til drap-siktelse.

… bli rik fort?

Lønnsarbeid er som kjent både kjedelig og nedverdigende, men hvordan i helvete skal man ellers få spenn til leia og svindyrt mikrobrygg? Med dark web for dine føtter er det forholdsvis lett å bli rik uten å ende opp som Walter White (en noob). Det synlige Internett byr selvsagt også på utallige svindelmuligheter, men darkweb gjør som vanlig alt mye enklere, samtidig som den medfølgende anonymiteten reduserer risiko betraktelig.

Bortsettfra å røpe at det dreier seg om falske ID-papirer og kredittkortinformasjon, er Spøkelseskladden sparsom med opplysninger om sin egen svindelbedrift. Heldigvis har han ingen problemer med å lære bort det han stolt beskriver som sin første deep web hustle ved hjelp av fem enklepunkter: (1) Få Tor opp å gå, (2) finn linker til sider med «credit card dumps»-oversikter på The Hidden Wiki, (3) kjøp masse dritt og bestill det til en falsk postkasse i steinrøisa der folka dine kommer fra, (4) selg varene til venner og påfinn.no, og dermed (5): profitt!

Mulighetene er mange. På The Hidden Wiki finnes det for eksempel linker til tjenester som BestPal (“Sells stolen PayPal accounts og The Green Machine («Marketplace for credit card dumps, stolen PayPals etc.»).

Pris: Gratis.
Gjennomførbarhet: Kommer an på hva slags svindel dugår for.
Bust-faktor: Uvisst, men internettforsker Hannemyr har inntrykk av at norsk politi fortsatt har endel å lære hva gjelder politiarbeid på nettet: De har behov for bistand fra kolleger i utlandet når det er snakk om å etterforske norske aktører i dark web.

… bli HIV-smittet?

Hypp på HIV? Du har kommet til rett sted, kompis. Den fascinerende subkulturen bestående av såkalte bug hunters og gift givers – henholdsvispersoner som ønsker HIV påført fra andre og personer som ønsker å påføre andre HIV – er typisk dark web! Selve smittingen må naturligvis skje IRL, men dark web er stedet hvor likesinnede finner sammen: «Hey guys, I like crawling around the filthy floors of sexclubs looking for used comdoms to empty into my ass. Does HIV die when exposed to air or laying on the floor like that?».

Troll, tenker du. Som alltid i dark web kan man ikke utelukke trolling, men denne kulturen er i høyeste grad reell og godt dokumentert i for eksempeldokumentaren The Gift (2003). Er du ute etter HIV-smitte, men ikke ønsker å ha å sex i forkant, finnes det også sider som selger reagensrør med HIV-infisert blod.

Gjennomførbarhet: Dette er lett!
Pris: Den monetære verdien er lav, men du risikerer å miste livet på sikt.
Bust-faktor: Kommer an på hvordan du velger å overføre smitten. Strafferammen for smitteoverføring i seg selv er ifølge straffelovensparagraf 155 inntil seks års fengsel.

Boblerer: Kjøpe nesehorn-horn, starte en revolusjon, besøk penismutilasjonsforumet PenisPanick!, join en pedo-ring, les dritlange essays om The Matrix, lær å lage bombe for under hundre dollar, bli amerikansk statsborger for 3.000 dollar, tilbring tid på NecroZooChan, kjøp deg et slavisk menneske, bestill et SWAT-team på døra til en venn, kjøp 500 gratis big mac-kuponger, les hemmeligstemplede statsdokumenter til krampa tar deg, bidra økonomisk til at et verdensomspennende islamsk kalifat en dag kan bli en realitet, og så videre og så videre og såvidere.

LES OGSÅ: Reportasje: Det mørke nettet