ALDRI MER PHIL T. RICH, FOR ALLTID ARIF

b
a

Vi har alle fått med oss at Urørt-vinner og gladgutt Phil T. Rich har begravd sitt gamle scenenavn og skiftet tilbake til det som mora hans egentlig ga ham. Han slapp sin første ep som Arif sist fredag, og de fleste norske anmelderne tilsluttetseg hyllestene og trillet 5 på terningen.

Aldri & Alltidble kalt “den ideelle platen til høstmørket“ (Sandeep Singh ,VG) og “et overraskende bunnsolid musikalsk eksperiment” (vår egen Mathias Rødahl, Dagbladet). NATT&DAG hooka opp medArif over en burger på Grunerløkka og slo av en prat om 90-tallet, A$AP Rockyog følelser.

I videoen til “Vekk Meg Opp“ begraver du altså Phil T. Rich. Begraver dunoe mer enn bare navnet?

– Øøø, ja, kanskje, uten at jeg egentlig tenkte noe spesielt over det. Navnetassosieres jo til mye annet også. Jeg har jo faktisk litt historie, jeg har jo vært hernoen år, selv om jeg ikke har vært på scena.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=8254SrlkuLQ

Hvorfor ville du kvitte deg med navnet?

– Barnslig navn, ass, hahahahahaha. Jeg var jo jævla fornøyd da jeg lagde det.Men jeg har jo lyst til å være her ei stund, og holde på med dette når jeg er littmer opp i åra og. Og Phil T. Rich det er jo jævla useriøst. En ting jeg erfarte medå reise litt rundt i Norge, det var ikke så jævlig mange som visste hvem jeg var. Etpar av dem hadde hørt “Gal”, og bare “hva heter han karen? Phil T. Rich?” Detble liksom litt sånn parodi på rap”.

Har du hørt på amerikanske Philthy Rich?

– Altså, jeg har hørt litt. Han er jævlig hard, ass. Det er to helt forskjellige univers.Men det er en annen dude på Spotify som skriver navnet sitt på akkurat sammemåte som meg. Og han driver med noe sånn der tura musikk, han har et albumsom heter Swollen Dick, og låtene handler bare om sånn shit som det der, haha.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=H6Ldv9sMBLw

Stilen og uttrykket på nye skiva har forandra seg mye fra Phil T Rich-epenKom Så Tok Færdih, men enda mer siden det gamle prosjektet ditt, Hustle &Flow.

– Jeg husker back in the day, mange eldre bare, “dere må finne dere selv”, og jegbare “fuck deg, jeg har funnet meg selv, hva er det du snakker om, liksom?”Haha. Det var mye sannhet i det dem sa, da. På den tida så var det en veldigtypisk kid-greie. Du rapper liksom akkurat som dine idoler, og så overdriver duen del.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=W32zPzu2rmY

Jeg har alltid vært hypp på å få til noe litt mer melodiøse greier, men jeg kan ikkesynge for shit. Men jeg er jævlig glad i autotune. Det er jævla mye pain i autotuneom du gjør det riktig. Men jeg vil ikke si det er en stilendring, det var mer barelitt eksperimentering. Jeg er fortsatt på rappinga, liksom.

Hva ser du for deg fremover da? Jeg vil jo nesten sammenligne denne mednye Drake-skiva iom at den er nesten episk. Det er ikke beats, mersoundscapes, mens den forrige var trap.

– Ja, ikke sant. Jeg hørte jævlig mye på Cash Money når jeg var liten. Gamle HotBoys, Lil Wayne når han var 15 år. Han hadde fletter, jeg skulle ha fletter. Så vardet Bone Thugs N Harmony, de hadde fletter, jeg skulle ha fletter. Så jeg har hørtpå jævlig mye forskjellige typer rap, da, men veldig mye sørstatsrap.

Så du mener egentlig at hvis folk klager over at du hørtes ut som A$APRocky så var det litt fordi dere var vokst opp med samme musikken?

– Absolutt. Jeg ble dritglad når en artist som A$AP Rocky kom, da. Som tenkte littsom meg. Så på KSTF så dro jeg ene linja hans, og den fikk jeg masse pes for,som om jeg prøvde å etterligne ham. Jeg er superstor fan, men mer fordi jeg beundrer athan er fra New York og bare gjør sin ting der. Og det er det, da. Sammegenerasjon, samme inspirasjonskilder.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=p-5Bst91h_A

Nå er det to EPer, eller det er jo nesten et album… Er det fordi det er formatet du trives med?

– Nei, jeg vil bare gi folk en sjanse til å bli bedre kjent med meg, før jeg gir ut det store debutalbumet. Og derfor seifa jeg litt med å kalle det for en ep. Samtidig såvet jeg at jeg kan bedre enn dette her. Det var ikke sånn at jeg var i studio og revav meg håret.

Så det er et album på vei, altså..

– Ja, absolutt, det er på vei. Jeg har tenkt på hvordan dette skulle høres ut i forholdtil det. Så jeg har det allerede i hodet, kunsten er å få det ut på samme måte.

Ja, jeg har jo fått med meg at du har sagt at ingen i Norge kan touche deg. Hva er det som mangler i norsk rap, som du har, og ingen andre?

– Det er et godt spørsmål, det vet jeg ikke, ass. For meg er det viktig å ha denselvtilliten uansett hva du driver med, men spesielt når du driver med rap. Som jonesten ikke er en musikksjanger, mere som en idrett. Jeg veit da faen, jeg. Jegtror jeg har en slags sultenhet som kanskje ikke så mange andre rappere har.

Hvis du hører på Alltid & Aldri så er det jævla mye kjærlighet og følelser. Erdu en romantiker?

– Jeg er en følsom kar, altså. Det har vært jævla mye turbulens siste året. Det er liksom mye opp og ned, og jeg er ikke sånn kar som kan sitte med gutta og klageover at jeg har det dritt. De har jo sine egne problemer, hva faen skal de gjøremed mine? Jeg er han som velger å bare prøve å smile og heller holde det inni meg. Og heller få utløp for det i en låt, sånn sett. Og jeg liker å være ærlig. Jegsynes det gjelder å fortelle om noe som har litt substans, da. Men jeg er ikke noeromantiker altså.

På andre siden, så har du fått kritikk for kvinnesynet ditt, via “Gal”. Er detuproblematisk å kombinere disse sidene?

– Nei, jeg er en vandrende selvmotstigelse. Jeg kan si “fuck ho der dama, jævlaho”, og så senere på kvelden møte ei annen dame og være helt hodestups. Mendet er vel sikkert det med å være litt følsom, jeg veit ikke hvordan man sier det pånorsk, men at du “wear your heart on your sleeve”. Man kan være følsom påbegge måter, lidenskapelig, tror jeg det er.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=1wt11MSRuis

Du sier forresten du er inspirert av 90-talls klubbmusikk. Men, hvor gammeler du? Du var vel ikke på klubb på 90-tallet? Jeg kan ikke huske å ha møttdeg på morraklubb?

– Nei, hahaha. Jeg hadde en kompis som var jævlig glad i The Prodigy. NoFat For The Land var helt mindblowing for oss. Jeg ville være han black guy´en.Masa på mora mi for å få sånne linser som han hadde i videoene. Så påfritidsklubben var vi kledd som noen fuckings skada briter. Faithless og sånn komlitt senere. Jeg er ikke sånn at jeg har masse peiling på det, jeg er bare jævla gladi den fuckings viben. Den er så jævla drugged up, haha.

Ja, på ekte. 90-talls R&B er også noe du prater mye om.

– Det er faen meg sexytime, ass. Det fins ikke bedre. Jeg er vokst opp med morenmin, og hun hadde masse søstre, vi hadde ei lita leilighet på Bogerud og Skullerud.De pumpa alt fra Whitney Houston, andreplata til Usher, Brandy, alt sånn dergreier, så det har vært veldig sentralt i livet mitt. Det er ikke tvil om at jeg bleveldig inspirert av det, og vi hadde jo tidenes R&B-år i fjor, 2012.

Du har snakka flere ganger om Kanye West “Black Skinhead” vs. AdamTensta. Kan du ikke brekke det ned en gang for alle?

– Hele greia til de svenskene var veldig punkinspirert. Alt fra Doc Martensene, tilhårsveisene og bomberjakkene. Du så at de hentet inspirasjon, ikke bare fra punk,men også fra veldig mye electro. Samtidig, de trommene fra “Black Skinhead”.Jeg sier ikke at han har stjelt det direkte, men at han har fått noe inspirasjonderfra, det er jeg ganske sikker på. Og det er jo lett for han å gjøre sånne ting. Deter veldig få mennesker som veit hvem Adam Tensta er utenfor Skandinavia,liksom. Det som gjør han til geni, er jo at han henter andre genier, og får de til åjobbe sammen, på noe Quincy Jones-opplegg. Henter ut det beste i folk.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=YLx11xq6X7Q

embed:http://www.youtube.com/watch?v=ZWfbnKxG2yU

Aldri & Alltider ute nå, og du kan se Arif live på Musikkflekken i Sandvika i kveld.