Bildeserie: Chance The Rapper på Sawol

Var grunnen til at Sawol ikke var smekkfullt at mange allerede hadde sett Chance The Rapper varme opp for Macklemore i Oslo Spektrum tidligere på kvelden, eller hadde jeg rett og slett overvurdert Chicago-rapperens fanskare? Chance The Rapper lot seg uansett ikke affisere og spilte på hele sitt register.

Han hadde publikum i sin hule hånd fra han startet med juke/footwork-gospelen “Good Ass Intro” til han gikk av scena etter “Juice”. Desverre var det ca 28 minutter mellom disse to høydepunktene, og en en snikende følelse av at han bare gjorde nøyaktig det han var programforpliktet til å gjøre var ikke til å unngå. Derimot var det liten tvil om at vi har med en fremtidig stjerne å gjøre. Som en blanding av Michael Jackson, Devin The Dude (på syre) og James Brown danset han, kastet vann på publikum (fra, eh, vannglass, supersoakeren hadde han tydeligvis glemt hjemme), joika, kledde seg i baris, og gjorde det han kunne for å få liv i et delvis engasjert publikum. Han klarte det, og virket oppriktig takknemlig, men gikk likevel av etter halve signaturlåten “Juice”. Det minnet nesten om den Simpsons-episoden hvor Apu stenger Kwik-E-Mart i 5 minutter, men fortsatt rekker å gjøre alt det man skal på fest. “Never have I partied, so hardy”.

(Bildeserie under video)
embed:http://vimeo.com/16971121

X