Torggata Frukt & Tobakk: Møtestedet i nærheten av det meste

b
a

Patrick Jensen har vært et kjent fjes for Oslos utelivsglade helt siden han var en del av originalgjengen på suksesshistorien, Delicatessen, og har som mange vet, på senere år forflyttet seg inn i sjefsrollen på sin egen, populære klubb Turkish Delight, samt Badstugata som åpnet i fjor.

Den trivelige gründeren gir seg likevel ikke med det, og er nå aktuell med enda et utested, som i likhet med sine to brødre/søstre også befinner seg langs Oslos hyggelige kebabåre, Torggata. Denne gangen er konseptet et møtested i nærheten av det meste, samtidig som stedet skal tilby noe som ikke finnes i gata fra før.

Det innebærer et top noch kaffekonsept med den eksklusive leverandøren, Koppi fra Helsingborg, pakket opp av kyndige baristaer. Stedet, som har fått det velklingende navnet Torggata Frukt & Tobakk, serverer også enkel frokost på morgenen, samt lunsj på dagen, og når kvelden drar på åpnes det for vin/cava-drikking og skrangling, med et vinutvalg som kan imponere de som gjerne vil ha en opplevelse i glasset. Det tilbys dessuten enkel fingerfood til drikken, som oliven, ost osv.

Med andre ord hyggelig et sted man kan stikke innom før en konsert eller etter en forestilling, eller bli sittende hele kvelden for den saks skyld. Vi er i alle fall som vanlig positive til Patricks utvidelser, og har allerede testet ut et par svært rimelige cava-glass i høstmyset. To tomler opp!

Grattis med nok en ny og fin sjappe, Patrick! Dette er det tredje utestedet du er involvert i, hvor finner du tid og energi?Tackar! Det är riktigt kul att vara igång med et nytt konsept som dekker andre tider på døgnet og andre produkter i fokus som i forhold til Torggata Frukt & Tobakk dreier sig om i hovedak kaffe och vin. Tiden fylles om dagen med litt andre ting än ved t.ex ved oppstarten av Turkish. De ansatta gjør en super jobb med att ta sig av den daglige driften, medan jag prøver at fokuse mer på planlegging och organisering om dagen. Energin kommer fra att vara omringet av inprirerende, kreativa og flinke folk.

Du var en del av den legendariske førstegjengen på Delicatessen, hva var det som fikk deg til å satse eget?
At vara del av “førstegjengen” som fick uppleva att en liten bedrift vokste noe helt sinnsykt i løpet av de åren jag var der, var väldigt lärorikt och inspirerande. Idéen om att starte eget tror jag alla får en gång i livet, och før mig var plutseligt førutsättningarna där och tiden var moden, så jag følte nesten ikke att jag hade noe valg annet enn att hoppe in i det.

Hva er hovedforskjellen på Turkish og Torggata Frukt & Tobakk?
Førskjellen mellom Turkish och Torggata Frukt & Tobakk er att konseptet til Turkish i bunn og grunn vil kretse kring musikk. Torggata Frukt & Tobakk er ett møtessted før folk flest, men der produktutvalget vil kunne tilfredsstille, og imponere den bevisste och kräsna gjesten i gata. Den gemensamme nevneren mellom stederne er med andre ord kvalitet og originalitet.

Apropos Turkish, så er snakket på byen at dere skal utvide sjappa. Kan du kommentere det?
Ja, rykterne stemmer før en gangs skyld. Vi er i planleggingsfasen av att utvide Turkish når vi får tilgang til den lille lokalen vegg i vegg (i november) vilket vil åpne opp før muligheter att slå ned skilleveggen og skape en lokal som egner sig til flere bruksområder än kun klubb. bl.a en utvidet bar, mest sannsynligt en enkel servering av noe enkelt og godt att spise tidligere på kvelden, och ev. kafé drift. Veldigt spennende, och noe vi har gledet oss til lenge.

Og helt til sist, hvorfor gikk dere til nettopp Koppi for kaffen deres?
«Koppi» er navnet på kafferosteriet i Sverige (Helsingborg) som vi har valgt att bruke til kaffekonseptet våres. Det er Lars Huse som har stått før valget och vi er super stolte øver att vara de eneste i Oslo som kan tillby denne fantastiske kaffen som espressoblandning og håndbrygg. De har bl.a nylig blivit utnevnt til en av Sveriges fremste kafferosteri og får stor internasjonal annerkjennelse om dagen. Les mer på koppi.se.

Følg Torggata Frukt & Tobakk på Facebook oppdateringer og info.