Mote: Månedens beste …

b
a

Facebook: Accidental ChineseHipsters

Vi elsker artige konsepter, og da facebookgruppa “AccidentalChinese Hipsters” poppa opp på feeden, så kunne vi ikke annet enn å trykke“like”. På denne facebookgruppa finner du fotografier av mer eller mindregjennomtenkte fashionstatements. Antagelig ment som et lite sleivspark tilgatemotefenomenet, men også som en slags hyllest til de originale hipsterne,hvermansen, som våger å kle seg kreativt og fargerikt, og de som kanskje ikkebryr seg så forbanna mye om hva de har på seg til en hver tid. Vi skullekanskje ønske at det hadde vært litt mer kvalitet over bildene, for konsepteter fantastisk, men det tar vel ikke lange stunden for det kommer både blogg ogbok.

Bok: Fades of Indigo vol. 2

Folkene bak Livid Jeans og fotograf Ole A. Ekker harfortsatt samarbeidet med å kombinere to håndtverk til et felles mesterverk. I Fadesof Indigo vol. 2 finner du ærlige portretter og slitte jeans, som ikombinasjon med sexy norske landskaper forteller historien om det sterke båndetmellom mennesker og deres jeans. Og det faktum at flesteparten av mennene somer avfotografert har episke skjegg anservi som et stort pluss i margen.

www.shop.lividjeans.com

Trend: Slippers

Komfortable sko har fått sin renessanse. I år ble flerefashionistas observert i sneakers, og etter høstens motevisninger å dømme, såskal føttene våre finne letteste vei inn i et par slip ins til våren.Etter at Ashley Olsen og småkåte Miley Cyrus ble observert i hvert sitt par medBirkenstocks, opplevde de et enormt oppsving i salget. Under NYFW SS14 showviste store navn som 3.1 Phillip Lim og Helmut Lang frem sine versjoner avsandalene. Men om du tror du bare kan dra frem de gamle slitte hippiesandalenefra dine år som halvræddis på musikk, dans, drama- linja, så tar du feil. Herskal det helst skinne i lakk, metallic eller knallfarger. Og for guds skyld: taet drag med klovsaksa før våren kommer!

Ikon: Jean Wood

Hun hadde alltid vært motorinteressert, men da Jean Woodsble enke som 70-åring, bestemte hun seg for å drite i hva folk ville tro, ogtok steget inn i motebransjen. Hun begynte å jobbe i kleskjeden GAP, som deneldste noensinne, og begynte å rendyrke sin egen personlige stil. Hennesstørste frykt er å være en av de “usynlige, gamle grå musene”, men med hennesskarpe pasjeklipp i kombinasjon med doc martins og lilla lepper får hun gjernemer oppmerksomhet enn sine tyve år gamle kollegaer. Nå er hun 75 år, og en avseks eldre damer som Channel 4 følger i sin nye dokuserie FabulousFashionistas.

Design: HAiK

HAiK er et prosjekt bestående av designertrioen Siv Støldal,Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen, henholdsvis basert i Norge, L.A ogLondon. I og med at designerne befinner seg i hver sin del av verden, så skjerall kommunikasjon og research over netti et online studio, og dette påvirker selve design-prosessen og det ferdigeresultatet. De sirkulerer gjerne rundt et felles tema, for så å tolke det utfra sitt eget ståsted. Hvordan folk kler seg i ulike situasjoner varierer fraby til by, og land til land. Og ved å dele informasjon og ideer produserer desammen et ferdig design med et bredere perspektiv og kontekst. I tillegg tilklær, jobber HaiK også med videoinstallasjoner og skulpturer, i tillegg tilandre kunstprosjekter.

www.haikwithus.com