Lars Vaular slipper første kapittel fra sitt allerede kritikerroste femtealbum.

Etter å allerede ha sikret seg et par hyggelige terningkast 5 for sitt nye album, 1001 Hjem, begynner Lars Vaular i dag de første etappene fram mot den endelige releasen 11. oktober med singelen, “Gary Speed”. En hyllest til Leeds United-legenden og Vaulars barndomshelt, som endte opp med å ta sitt eget liv i 2011. Låta er produsert av Frode Flatland (Ungdomskulen), og ifølge sikre kilder synes webforumet til Leeds Uniteds norske supporterklubb at låta er “Kanonbra”.

– Gary Speed var en fantastisk lagspiller, og en av de mest respekterte spillerne i Premier League noensinne. Sangen min handler mest om Leeds, som Speed spilte for hele første halvdelen av nittitallet, og jeg setter det økonomiske og (til tider) moralske forfallet som skjedde i Leed United den siste halvdelen av nittitallet i kontrast til hedersmannen Gary Speed. Jeg elsker Leeds United, men både klubben og fotball generelt kunne nok hatt godt av flere som ham både på og av banen, sier Vaular til Natt&Dag.

N&D: Hvorfor har du valgt å slippe låtene fra det nye albumet ditt i ukentlige kapitler denne gangen?
Jeg liker tilgjengeligheten ved dagens måte å høre musikk på, men savner følelsen av å bla igjennom et platecover. Tanken er at 10001hjem.no er et digitalt cover der hver låt har sin egen side, med illustrasjoner, lyrics, foto, musikkvideoer og mye annet bonusmateriale. Du kan høre musikken og blan igjennom coveret på mobilen og datamaskinen din. Illustratør Mikael Fløysand og Værsågod har laget nettsidene, og vi er veldig stolte av det vi har laget. Grunnen til at musikken kommer stykkevis, er mest for å gi publikum et par biter av puslespillet hver uke. Jeg slipper låter til streaming hver fredag på 1001hjem.no fram til 11. oktober, da platen kommer på itunes, vinyl og cd.

Se “Gary Speed”-performancevideo under, hvor du også kan streame låta gratis. Singelen er forøvrig ute på alle digitale plattformer

X