Bildeserie: De ekte modellene – Eivor Øvrebø vs Top Model

b
a

Modellmamma Eivor Øvrebø fra TEAM Models har ved flere anledninger kritisert Top Model i media, både fordi hun mener at jentene i programmet er for store til å greie seg i en internasjonal modellbransje, og fordi hun mener programmet gir feil forventninger til modellbransjen. I et intervju med Dagbladet forrige uke sa hun at hun føler at programmet kun handler om å lage reality og underholdning fremfor å finne en modell som kan gjøre suksess.

Vi har tatt en kort prat med Eivor om hva som skal til for å greie seg i en internasjonal modellbransje, Top Model og fotografert noen av de jentene hun mener har en sjanse til å bli de neste toppmodellene.

(Se bildeserie under intervjuet.)

Hva må til for å klare seg i den internasjonale modellbransen, EGENTLIG?

For å klare seg i modellbransjen må man først og fremst ha tålmodighet. Riktig høyde, den beste høyden er mellom 177 og 180, og selvfølgelig en 34/36 størrelse, spesielt hvis man skal passe inn i de klærne man jobber med på det internasjonale markedet. Det finnes unntak når det gjelder høyden, men da må man være så bra at man “knocker” ut de flestem andre.

Hva med modellyrket er det folk misforstår mest?

Mange har den oppfatningen at modeller er “dumme i hodet”, og bare lever et liv i sus og dus. Der tar det styggelig feil. En modell må til enhver tid passe på at de er i topp form, og de må være på stand by hver eneste dag. Man vet aldri når bookingene kommer, og man kan være en dag i L.A., for så å reise til Paris dagen etter, videre derfra til et sted i Asia, og så tilbake til NYC. Det er et flakkende liv der mye tid går med til å reise, og det nytter ikke å ha jetlag, du skal se frisk og opplagt uansett hvor trøtt du er.

For eksempel# å gjøre show-runden som starter i NYC og ender i Paris er seks uker med casting, innprøvinger,show i ett kjør fra morgen til kveld. Hvis du er heldig får du kanskje fire timers søvn per natt. Etter showene trenger modellene gjerne en uke fri for å hente seg inn igjen. En modell må ha en veldig sterk psyke, tåle både ros og ris, og være fokusert hele tiden.

Hvordan skaper Top Model feil forventninger til modellbransjen? Lurer de jentene?

Top Model er feil av flere grunner. Hittil har utvalget vært for dårlig når det gjelder kandidater, og de aller fleste av vinnerne har ikke mulighet til å kunne oppnå en Top Model-status internasjonalt. Programmet er et realityprogram som jo selvfølgelig kan virke forlokkende på en ung jente. Programmet “lurte” kanskje jentene de første to årene, men jeg kan ikke lenger beskylde TV3 for å lure dem idag – nå må det i tilfellet være jentene som lurer seg selv

Hva gjør at du har troa på de jentene vi har tatt bilder av?

Jentene dere har tatt bilder av er 6 av jentene vi viser frem som New faces for tiden. De er flotte jenter, forskjellige typer, har høyden, figuren og “hodet” som skal til. De trengte ikke å melde seg på Top Model, og har allerede tilbud om kontrakt fra svært bra internasjonale modellbyråer.

De går på for tiden på skole, og bruker feriene til å dra ut for å få sett hvordan det er “der ute” i bransjen, og når de er klare til å eventuelt reise ut på egenhånd, vet de hva slags bransje de går til.