Oslogutt har designet headphones

19-åringen Anders Fougner fra Oslo har designet headset av tre. Etter mange måneders arbeide og research har han fått produsert noen prototyper allerede. Wood. Head. Phones.er et designprodukt som nå trenger hjelp til å finansieres via crowdfunding av investorer som tror på prosjektet. Det kan være deg.Klikk her for å støtte Anders på sin vei!

Vi har tatt en prat med Anders.

Hvor kommer idéen fra?

– Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde en kul story på dette, men jeg aner rett og slett ikke. Det bare dukket opp i hodet mitt.

Hvordan startet det hele, da?

– Jeg satt en dag i september 2012 med en tanke om at dette kunne bli seende kult ut. En god kompis av meg, Tobias Dahl Orderud lagde en 3D-modell på maskinen, og jeg ønsket rett og slett å lage en prototype på det.

Hvordan dette foregikk etter flere tusen mails og snakk med flere verksteder, lydteknikere og professorer kan man lære om i filmen under.

Jeg ser det er et beløp på 18’000 Euro som skal dekkes. Hvordan brukes pengene?

– Det er så store minimumsbeløp som må dekkes, da det er så mange forskjellige produsenter som må inn i bildet. Høyttalerne er en, bomullsdottene er en, og verkstedet som skjærer ut treet er en … Alle pengene går til å produsere, rett og slett. Ingen til meg.

Tror du det er mulig å finansiere hele prosjektet?

– Jeg tror på det, ja. Det er nesten en 50/50-sjanse, men altså hvis vi får til en lansering, og jeg får solgt noen eksemplarer og tees, samt noen av de rewardsene man får av å støtte prosjektet, så er jo det en mulighet.

Richard synes det firkantede designet er litt upraktisk og crazy. Hva med runde kanter?

– Navnet Wood. Head. Phones. spiller på det norske begrepet “treskalle” – å være dum. Og designet er ganske dumt. Det er et antiprodukt, nesten. Det er ikke noe man kjøper om man utelukkende skal tenke rasjonelt, men da spør jeg: hvorfor finnes høyhælte sko? Det er jo designet ved dem, det sterke treverket og den gode lydkvaliteten. Samtidig blir headphonesene skreddersydd til hvert hode, så det skal ikke være noe problem!

Du driver også klesmerket Polé Polé, gjør du ikke?

– Jo, men det har en litt annen profil. Jeg ønsker derfor ikke å gi ut headphonesene under dette merket, men heller å jobbe med det som et sideprosjekt.

Se branded dokumentar her:

X