Se Weekday AW 2013-kolleksjonen!

b
a

Transhumanisme, cyberspace, virtual reality og filmen The Lawnmover Maner viktige stikkord for Weekdays AW2013-kolleksjon.

SÅNN APROPOS NITTITALLET er Weekdays høst-/vinterkolleksjon inspirert av ravekulturens tiår. Tema er Hyper Reality, en postmoderne filosofi som drøfter rundt hvor skillet mellom en»ekte»og en virtuell virkelighet går. Hyperrealitet karakteriserer vår bevissthet rundt hva som er ektei en tid hvor media kan formere og filtrere virkelige hendelser og erfaringer etter subjektiv oppfatning. Og visst er at de ikke bare kan, men av biologiske årsaker også faktisk gjør. Hyper realityblir også sett på som en tilstand som sliter med å skille hva som er virkelighet og fiksjon når det sømløst blandes sammen slik at man ikke vet hvor den ene slutter og hvor den andre begynner. I tillegg er det jo også en hypotetisk kommunikasjonsinfrastruktur gjort mulig av informasjonsteknologi. Se hvordan vi bruker QR-kodene markedsstrategisk i disse dager# er dette en menneskelig eller kunstig intelligens?

Flere spørsmål blir stilt i motebildet også. Britisk undergrunnskultur har plukket opp ideologien, noe man finner repetert i Londons “nye” musikkmiljø. Seapunk, et Drum and Bass-kollektiv om jeg får kalle det deter et godt eksempel når de både i lydbildet og i deres musikkvideoer skaper en slags virtuell virkelighet som en ikke kan konkretisere om er “ekte” eller virtuell.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=FqzwAVW4-rQ

Rihanna er også på ballen: vil anbefale deg å se denne.

Weekday MTWTFSS AW13-kolleksjon minner om ovennevnt med en skandinavisk vri, og med et sterkere fokus på nittitallskulturen. Ref. MTWTFSS-designernes favorittsitat om dagen: «I’ll take your brain to another dimension, pay close attention.» som er en frase sunget av Prodigy. Tribaltattoo-mønstre, neon-innspill, fremtidsrettet og surrealistisk: