Instatirsdag: John Roberts

b
a

John Roberts er en travel mann. I tillegg til å produsere housemusikk for Dial Records og DJe verden rundt er han redaktør for det sofistikerte reisemagasinet The Travel Almanac. Vi har intervjuet John i NATT&DAGs maiutgave, men tok allikevel en rask ekstrasamtale med han om instagrammen hans.

Hei John, hvordan står det til med instakontoen din?

Jeg har en slags kontokrise akkurat nå. Jeg begynte nylig å tenke på at det er noe en engstelig tenåring ville drevet med. På den andre side så føler jeg meg allikevel mer komfortabel med Instagram enn f.eks. Twitter hvor jeg aldri fant på noe å si. Det føltes så kleint og jeg slettet alltid innleggene mine.

Er bildene dine personlige, bruker du Insta når du er alene eller når du er sammen med andre?

Oftest når jeg er alene, og jeg prøver å unngå mennesker i bildene mine. Jeg liker egentlig ikke bilder av mennesker, jeg liker bedre å ta bilder av overflater og tekstur.

Følger de tomme områdene en bevisst tankegang?

Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det. For meg handler det som sagt mer om linjer og former når jeg tar bilder. Jeg ser i grunn ikke på de som fotografier, mer som kollasjer eller komposisjoner. Et av bildene jeg tok nylig av taket i filharmonien i New York for eksempel. Taket har store kurver i tre som fanget øyet mitt, men det er vanskelig å forklare hvorfor.

Hva slags kunstnere blir du inspirert av?

Jeg liker ikke tåplige konseptuelle arbeid eller ting som prøver å bevise noe. Derimot liker jeg feks Cy Twombly godt, minimalistiske arbeid. Et blankt ark er nok det beste jeg vet, så jo nærmere A4 jo bedre.

Sjekk ut: @1800johnroberts

Johns album Fences kommer på Dial Records 27. mai