Castor slipper singel!

Han har makedonske foreldre, er født i Norge, og vokste opp mellom de svenske sjøer. I dag slipper Oslo-rapperen Castor singelen “Jag kan inte tro att det är sant” som første låt fra det kommende albumet “Skärseld”. Låta er tilgjengelig på i-Tunes, Spotify og WiMP.

Castor! Hvem er du, og hvorfor rapper du på svensk?

Tidigare har jag gått under namnet Castor P, og jag harsläppt två album i Sverige som byggde upp mitt namn i hiphop-miljön. Jag bygde en bas rättare sagt. Nu har jag tagit bort P´en för att markera något nytt.

Flyter rhymes’a best på svensk?

Rhymes är rhymes. Spelar ingen roll villket språk du rappar på. Känner man viben, gungar man skallen. För min egen del är jag född i Norge, men har uppväxt i Sverige, och utrycker mitt budskap och känsla lättast på svenska.

Hva er nytt i “Skärseld”?

I det kommande albumet har jag hittat mig själv, jag känner mig mer mognare och säkerpå min grej. När det gäller sounden har det bara fallit naturligt att göra min hiphop lite bredare, mer musik för en större publik.

Så du vil treffe bredt?

«Skärseld»är en självporträtt, allt ifrån det jag gått igenom och till den jag har blivit idag. Varenda låt har en historia bakom sig.Jag har jobbat tight med Vegar Dahl (SoulBase) som även förstår min bakgrund och vill nå samma mål. Vaah skjeeer, GZY! Marknaden jag vill nå är sagt mot låtens slut «…både unga och gamla…»

GZY! Hva handler låta om, sånn ellers?

Den handlar om tiden då jag satt i mitt pojkrum med min storebror och hade stora drömmar att stå på enstor scen, och alla motgångar i mellan och all energi och kärlek jag lagt ner på musiken för att kunna få till drömmen! Tiden går fort när man har kul. Jag kan inte tro att det är sant. Det blir video i juni av min brosha Izer Alui, Amandaprisvinner i 2012 för bästa kortfilm.

Foto: Jan Tore Eriksen

X