Åtti sider nittitall!

b
a

Det er lenge siden 90-tallet har føltes mer “nå”.Omtrent 20 år siden, for å være nøyaktig! Vi i N&D har derfor børstet støvet av vår selektive hukommelse og sett nærmere på “nittitallets ånd”.

Nittitallet var tiåret bygdedamene for alvor tok over Kultur-Oslo. Vi har derfor skrudd sammen jentenes definitive sjekkeguide: hvordan får kultureliten til sengs (når det er altfor mange om mannebeina).

Meh-gubben snakker om nittitallet med skravleklassen. Smil & Gift møter hiphop-konge gjennom tjue år, Tommy Tee, som forteller om hvordan politiet, media og kommunen overkjørte en hel generasjon ungdommer på nittitallet. Vi undersøker hvorfor det er så viktig for oss å dele opp historien i perioder og tiår, tar et endelig oppgjør med vinylfetisjeringen (“Spikeren i fetisjisten!”) og har 10 sider nittitallet-gone-2013-mote.

I tillegg har vi intervjuet technoprodusent og The Travel Almanac-redaktør John Roberts, Bendik Baksaas om albumet inspirert av nittitallets hiphop-DIY-kultur, VI VII-gallerist Esperanza Rosalez, og forfatter Lasse Fosshaug, som utgir bok om da polakken kom til Minnesund på nittitallet. Og sist men ikke minst har vi skrevet om Nicholas Cages og David Lynchs kulturelle impact, på ja, du gjettet riktig: nittitallet.

På “kjøpet” får du et 32-siders Hovebilag.

Alt dette er å finne i vår siste utgave av NATT&DAG som er på gatene fra og med i morgen! Vi holder også lanseringsfest sammen med Hove som slipper årets program. Les mer HER!