Verden Versus: Pasha 183

b
a

Verden Versus handler om menneskene som går kappgang baklengs (og vinner!)

Den russiske nettavisen lenta.ru erklærtestreetartisten Pasha 183 (også kjent som «den russiske Banksy») død i natt. Dette etter at aktivisten Roman Dobrokhotov henviste til sine venner og andre bekjente i en offisiell Twitter-melding. Pasha 183lagde noen fantastiske verker på russiske overflater, de fleste i Moskva før han forlot oss, bare 28 år gammel.

Dødsårsaken er fortsatt ukjent.

Pasha 183 er også kjent under flere navn, deriblant LiveJournal 183 som var navnet på hans egne blogg. Verden over kjennes han også godt igjen under navnet «Russian Banksy»fordi han på noen måter lignet Banksy i stil. Også fordi han til felles med Banksy gikk anonymt under pseudonym. Pasha selv forklarte i et intervju med AdMe.ru at han ikke likte å bli kalt “den russiske Banksy”. Han har holdt på med gatekunst i 14 år under eget navn, så det er vel forståelig. Det handlet vel mest om at britiske aviser ønsket å vise ham frem som en “russisk Banksy” for å gjøre setningene korte.

Vi vier vår Verden Versus til Pasha 183 og hans amazing works: