Tirsdagstrenden: Topp ti tighte trender

b
a

Det er trendy tirsdag, og som vanlig guider vi deg til nye trender. Vi har samlet topp ti tighte, teite og tradisjonelle trender og funnet de ekteforklaringene på følgende:

TEITERE ENN TIGHT

Stammer fra: Skandinavia
Men hvorfor? Noen liker å komme i dem, noen liker å komme på dem.

Mustang-jeans er et åttitallseksempel, og har for lengst gått ut av produksjon. Men noen har funnet dem frem igjen (han her for eksempel), og i 2008 ble det en retrotrend. Mustang-jeansene er alt annet enn must-have, men fikk likevel en re-distribusjon på internett# folk begynte å laste opp videoer av seg selv i disse jeansene, gjerne fra dusjen, fra en tur i skogen eller sådan. Det skal visstnok være (og er kanskje egentlig) veldig hot. Men seriøst: er ikke de hi-waste tettsittebuksene litt for hi-waste og litt for tettsittende?

OM Å GJØRE Å BÆRE MEST PÅ HODET

Stammer fra: Europa
Men hvorfor? Ikke alle kan være dronning.

Såkalte fascinators-hatter viser tilbake til 1500-tallet og minner kanskje om franske musketerer og engelske høy-på-pæra-er, slæsj folk som helst koloniserte det som var mulig å kolonisere med kun fysisk begrensning. Og det er fortsatt det, bare en trend blitt utenfor de på kongelige tepper også. Kanskje det egentligstammer fra lenge før moderne tid også?

FOR URENSING

Stammer fra: Kina, Beijing
Men hvorfor? Frisk luft er en luksusvare.

Det er ingen hemmelighet at Beijing er forurenset som et helvete. Men hva så? De stopper ei å produsere og eksportere# de stemmer FOR URENSET! Da gjelder det nemlig å holde maska, stay sharp, clean og fashionable. I Kina finnes alle slags “Pollution masks” fra originale Louis Vuitton-design til enklere, minimalistiske. I tillegg til alt i mellom.

DET ER STYGT Å PEKE

Stammer fra: Matehuala, Mexico
Men hvorfor? For å se ordentlig nachos ut.

Ok, VICE har laget en 10-minutters dokumentar om disse skoa,(Aka Mexican Pointy Boots)og jeg har nå sett denne for å gjøre research. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor man skal bruke dem. Men de ser skikkelig nachos, western og meksikanske ut, så kanskje det forsterker noe tradisjon? Jeg vet nemlig ikke helt om de virkelig passer til dansemusikken som de danses med til heller, men en ting er veldig sikkert: at musikken er jævlig fet.

HOLD ØYA OPPE FOR DENNE

Stammer fra: Rotterdam, Nederland
Men hvorfor? Folk tar snarveier til avantgarde.

I 2002 åpnet Nederlands første øyetattovør, og det ble raskt en trend. Det er mye å velge mellom, men de fleste går for $-tegn, hjerter og stjerner, avantgarde som de er. Men det koster ikke mer enn et par tusen norske, så hvorfor ikke dra og gjøre det med en gang? Her er link til en klinikk som gjør dette!

METTET BALSAM

Stammer fra: Tokyo, Japan
Men hvorfor? Det er kunst, for faen!

Den japanske popkunstneren Nagi Noda(siden brukte ca. 10 min. på å loade# de leser megbytes fra høyre til venstre eller noe der borte) fikk ikke støtten hun ønsket, og fant seg en ny måte å tjene penger på: nemlig å selge parykker av dyr på hodet. Jeg har ikke så mye dritt å si om dette egentlig, det ser bra ut på bilder, (i hvert fall på Nagi Nodas nettside!) men ville ikke anbefalt noen å gå med dette ute. Ville du gått rundt med Mona Lisa på huet, liksom?

TEE(TH)-HEE!

Stammer fra: Japan
Men hvorfor? Motstand til- og alternativt for plastisk kirurgi – for å se yngre ut!

Denne trenden digger vi litt. I Japan er det så ekstremt mange som tar plastisk kirurgi, at litt motstand gjør godt: Yaeba Teeth betyr dobbeltenner og handler om å la “misvokste” tenner være, for å holde en barnslig look – uten å bruke restylan! Litt som Kirsten Dunst FØR hun ble braceface. Boo!

ALVØRLIG

Stammer fra: Phoenix, Arizona
Men hvorfor? For å ligne på Vulcan, Legolas, etc.

«Ear pointing» er en trend startet av Vulcan i Star Trek, Legolas i Ringenes Herre og Link i Zelda. De tre møttes under et hemmelig møte på planeten Starz of the Ringz for å starte nettopp denne trenden. For oss andre er det litt som animé-leken, cosplay og sånn: nemlig å prøve å være mindre menneske enn vi er født til å være. Litt mer alvørlige, altså.

BAGEL O’RUS

Stammer fra: Tokyo, Japan
Men hvorfor? En ny måte å gi samfunnet fingeren på

Enda en japansk motstand til plastisk kirurgi. Eller er det egentlig det? Bagel-hodet handler om å ha en “pent” kontrollert restylan-fill i panna, slik at det aldri gjør vondt å åpne kjøkkenskapdøra igjen. Eller noe sånt. Resultatet er i hvert fall: ikke-normalt. Stammer helt tilbake til 90-tallet, da denne kunstneren sier å være den første.

ANONYM SOLKREM

Stammer fra: Shandong-provinsen, Kina
Men hvorfor? Godt spørsmål.

Pussy Riot? Hvem er det? Solkrem? Hva er det? Om du skal finne på å dra til Shandong-provinsen i Kina for å ta et bad ved en av deres beste kyster for bading, vil du nok møte på mange med disse facekinis-ene. Enda en slik maske kineserne bruker, men ikke for å beskytte seg mot forurensing. Dette er for å beskytte deg mot den farlige sola som UV-er deg dagen lang, og enda mer ved den reflekterende stranda med lys sand. Denne typen balaklava eller “Facekini” som det heter, finnes i alle farger for å matche din bikini. Kineserne er flinke på det der.