Kunstløypa 11042013

b
a

Interesserti kunst, men litt usikker på hva som skjer, når og hvor? Eller kanskje er du ensom bare har lyst til å late som du er det? Drømmer du om å stå i overfylte rom, med folk som snakker høytom interessante ting, med et glass vin i hånden, eller en varm øl som du ber ensøt fyr med alpelue om å åpne med lighteren sin? Ta en tur på Natt og Dag sin kunstløype.

Det kryr av åpninger i Oslo dennetorsdagskvelden, så sleng på deg joggeskoene, vi har plukket ut det du ikke børgå glipp av. Dagens runde tar deg med fra Vibesgate , innom Tjuvholmen, motgalleriene i Rådhusgata og tilslutt til OSL contemporary.

(Start18.00)

Start kvelden på Galleri A og Galleri A (minor) her er det i kveld to åpninger. GalleriA viser fotograf Hans-Jørgen Osnes sin tredje separatutstilling Elvert som består av 15øyeblikksfotografier fra seks storbyer i verden. På Galleri A (minor) er detsamtidig åpning at Simon Wågsholms utstilling Cops and Robbers. Wågsholm bruker bilder fra barndommen,litteraturens og filmens fiksjonsverden, og legger i sin utstilling vekt påproblemstillinger som knyttes til sosiale og eksistensielle omveltninger.

Vibesgate13

På vei nedover mot Tjuvholmen kan du stikkeinnom villa og galleri Kaare Berntsen.Også her har de mye kunst å by på i kveld. Utstillingen Norsk 90tall inneholder verk av blant annet BjarneMelgaard, Børre Sæthre og Vibeke Tandberg.

Munkedamsveien 62a

I de stilige lokalene til Galleri Brandstrup vises i kveld bådenye og tidligere viste fotografier og videoer av multimediakunstner Per Maning.Det gjengåene temaet i Maningsverk er menneskets natur, identitet og forskjeller. Han fokuserer på at våridentitet ikke avhenger av kjønn, rase eller nasjonalitet, men er basert på våregen holdning i forhold til å godta oss selv som en art blant andre arter.

Tjuvholmenallé 5

Når du først er i område bak Aker Bryggekan du jo også snike deg en tur innom GalleriFineart. Her åpner utstillingen Deensomme – Munchadapsjoner 2001-2013, hvor Unni Askeland stiller utoljemalerier og grafiske verk. Fineart kan lokke med lett servering ogsnorklipping av selveste Fabian Stang

FilipstadBrygge 2

LNM kan du i kveld få med deg Ingegjerd Dillan. Hun er utdannet ved SHKS ogStatens Kunstakademi og sier selv at hun arbeider med å utforske “valører”. Hennesbakgrunn er fra vestlig nonfigurativ tradisjon som nok har hatt betydning forhennes søken etter opprinnelighet. Kontrastene mellom det ornamentale og detenkle i dialog med egen forståelse av naivisme gjør Dillans kunst veldigpersonlig.

Kongensgate2

Rett i nærheten ligger Tegnerforbundet hvor det også er dobbel utstillingsåpning i kveld.Utstillingen Designo av TerjeRoalkvam viser ulike naturmaterialer i kombinasjon med blyant- ogkulltegninger. Utstillingen kretser rundt kontrastene mellom naturens geometriog den menneskekonstruerte geometri. Mikael Hegnars utstilling Mikael og Satan bygger slott er enfragmentarisk utstilling. Hegnar eksperimenterer med å blande ulike elementer,han låner fra andre kunstnere som Picasso og Brancusis og klipper dem inn isine egne. Resultatet er har blitt et fragmentarisk tomrom med et voldsomtnarrativt spenn.

Rådhusgata17

Multimediakunstner Jingxin Geng er utdannet både Oslo og Kina og har stilt ut sinearbeider i Kina og i store deler av Europa. På Galleri BOA kan en i kveld få oppleve hennes utstilling Matrix Of Entities, hvor hun stiller uttegninger og kollasjer. Geng er opptatt av repetisjon og arbeider med ulikematerialer som blant annet tegning og tyll.

Rådhusgata19

19.00

Utstillingen Å øyne av Stine Wexelsen Goksøyr og Ingrid Eggen vises på Podium i kveld.

Goksøyr er utdannet ved Kunstakademiet iMalmø og arbeider i hovedsak med film. I kveld viser hun en 16mm-film og etvideo-prosjekt. Eggen er utdannet ved Institutt for farge på KHiO, og i kveldviser hun fotografier fra prosjektene Restrictions og RestrictedFlore.

Hausmannsgate34

OSLcontemprary kan du i kveld få være med å oppleve Charlotte Thiis-Evensenstredelte verk Untitled. Utstillingenbestår av videoarbeid produsert på high-speed kamera og presenteres direkte pågalleriets vegger i en 8 minutter lang loop. Gjennom foto, video, performanceog ulike installasjoner bruker Thiis-Evensens dokumantariske strategier, og tarutgangspunkt i levd erfaring, og navngitte individer.

Haxthausensgate3