Verden Versus: Lil B «The Basedgod»

b
a

Ny spalte! Verden Versus handler om menneskene som går kappgang baklengs (og vinner!)Denne gang om California-rapperen Lil B («The Basedgod») som eier fanbasen alle drømmer om.

Lil B (aka. The Basedgod) er Cali-rapperen som kan alt om digitale markedsstrategier. Med sterk interesse for deltakelse i de sosiale medier og dialoger med fans, har han som den første rapperen (ever) bygd opp en vill fan-base av pikser. (På hans Facebookside har han ikke mindre enn 301’000likesselv om overraskende få har hørt om ham uten for chat-vinduene.)Lil B er blitt et meme-fenomen, og humoren i det hele surres rundt noe som handler om absolutt alt annet enn hans egne låter og meninger. Fanbasen har vokst på samme måte som Gangnam Style og Harlem Shake – folk vil bare henge seg på en trend med det evige lag av metaironi.

Sjæl har jeg møtt rapperen sammen med en haug av groupies som møtte opp ved et hotell i sentrum da Lil B besøkte Oslo. (Jeg hadde avtale, jeg lover.) Rapperen kom for å holde konsert den 23. juli 2011, men konserten ble naturligvis avlyst fordi at sannsynligheten for bombeangrep de to dagene var så høy som 50% sjanse per dag. Men intervjuet fikk vi gjort, selv om det ikke ble publisert noe sted (pga. manglende etterspørsel og relevanthet# Lil B holdt ikkekonsert.)Uansett er det jeg husker av Lil B som person – at han klarte å være selv(god, hehe) uten at det gjorde noe som helst – på noen som helst måte. Hans monolog gikk lignendeAksel Hennies, men var likevel ikkefail. Litt på samme måte som redaktøren vår kun lar de av oss i redaksjonen med færrest babes rundt oss gå med solbriller inne. Og det er nettopp det som gjør Lil B svært interessant: han er den eneste som kan erklære seg selv guddommelig på en måtejantefilteret ikke fanger opp.

Ett av mange Facebookstatusoppdateringer han ofte kommer med: «AINT NOBODY FUCKING WITH LIL B OR LIL B MUSIC, I LOVE YOU LIL B. – LIL B» – Lil B. (Ja, han elsker seg selv.)

Lil B har ga ut albumet «I’m Gay» senere i 2011 og fikk strålende kritikk av blant flere Pitchfork. Tittelen var for å støtte LGBT-miljøet, men samtidig for å ødeleggegaysom et skjellsord. For i grunnleggende betydning betyrgayå væreglad. (Thank you, Basedgod <3)

Meme-humoren rundt Lil B er veldig heldig for ham selv. Jeg kan ikke bekrefte at humoren rundt detteikkehar noen sammenheng med Basegods oppbygde cred å gjøre, men svært heldig med fans er han i hvert fall. For jo, da, folk tatoverer rappere på armen, men hvem andre rappere enn Basedgod får navnet sitt på internetts søteste, pubertale jenter i 13-årsalderens pupper, glinsende i speilets refleksjon av iphone-blitsen sendt i parfymert post med orda: “du må gjerne laste opp dette bildet på facebooksiden din”? Og jo, da, rappere pewler alle beaches, men hvilke andre rappere enn Basedgod kan pewle beaches MED kjærestens RESPEKT?

Ingen andre enn Lil B, The Basedgod. Thank you, Basedgod <3