Tirsdagstrenden: Potato Parties

b
a

Velkommen til Tirsdagstrenden! Spalten som fronter nye trender du ikke visste eksisterte. I dag snakker vi Potato Parties, som sakte, men sikkert har spredt seg hele veien fra Japan og til Sør-Korea. Før du vet ordet av det bader du i french fries neste gang du er på McDonald’s her i Oslo også.

Potato Parties lever best i en parallell virkelighet, nemlig på www. På URL ser det gjerne svært retweetbart ut, men IRL er dette en stor forbrytelse som både japansk og koreansk kultur ser svært ned på. Å kaste mat har aldri vært greia. Nedenfor er det bilder av poteter til en verdi av mellom 1000 og 1500 kroner som spleises og deles pent og broderlig slik som Nord- og Sør-Korea.

Det hele starteti oktober i fjor, da McDonald’s i Japan hadde tilbud på pommes frites# en stor porsjon kostet lite nok til at oppinionslederne skulle få råd til to, kanskje tre. Hipsterne kjøpte gjerne fire. Det spekuleres i at det hele er en motstand til «spis mindre fries på McDonald’s fordi det er ikke sunt»-kampanjen som har vært gående siden McDonald’s-tidslinjens morgen. Og som alle vet har japanerne vært hipstere før hipster en gang var en type truse. Vi har snakket med en japansk hipster:

Om jeg skal være helt ærlig så synes jeg at folk skal slutte å mene så mye om at pommes frites er usunt. Det er ikke like ille som for eksempel å spise kjøtt. Poteten har ikke følelser, har du tenkt på det?

Toyota Suzuki, 25, Hipster

Vil du si at din klesstil sier noe om deg som pommes frites-forfekter?

Altså … Jeg vil gjerne vise frem hvem jeg er, og hva jeg kjemper for.

Du ligner litt på en nystekt pommes frites med litt mugg på toppen.

Tusen takk <3