INSTATIRSDAG: Nord-Korea spesial

b
a

Et lollete steg for menneskeheten!

Nylig åpnet det hermetisk lukkede diktaturet Nord-Korea opp for at turister får lov til å ha med seg mobiltelefoner inn i landet. Som om det ikke var overaskende nok, blir turistene også tilbudt et 3G-nettverk. Dette er forutsatt at man leier SIM-kort fra den nord-koreansk-egyptiske mobiloperatøren Kyriolink. Informasjonsflyten er likevel radikalt endret i verdens merkeligste land.

Koreanerene selv har selvfølgelig ikke tilgang på denne teknologien ennå, men det må allikvel bli sett på som et stort sted i riktig retning. For et år siden ble det rapportert at det var over 1 million mennesker med mobiltelefon i Nord-Korea, og om disse skulle få tilgang på det globale internettet i dag vil mange mennesker stille seg veldig mange spørsmål.

David Guttenfelder, Associated Press sin sjefsfotograf i Asia, var nylig i Nord-Korea for å teste ut 3G-nettet, og her er en bitteliten smakebit på hva man kan vente seg fremover. Turister blir fortsatt passet på, og man får absolutt ikke dra hvor man vil, men bildene viser allikevel små glimt av en hverdag man til nå sjelden har fått se uten manus fra KCTV.

bilder: @dguttenfelder