INSTATIRSDAG: Historier om Oslo

b
a

Instagram har ikke bare lært oss å sette mer pris på solnedganger og morsomme skygger.

Vi vet godt at det ikke er så lett å sette pris på sin egen by. Og i hvert fall ikke dens arkitektur. Har du noen gang løftet haka for å faktiskse på gatebyggenes overflate i mer enn fem sekunder? Nei, ikke vi heller, og derfor er det godt at vi har @oslohistorier.

@Oslohistorier er Instagram-kontoen som både etter forespørsler og egen vilje, fotograferer Oslos fineste steder. Under hvert bilde står en lengre og grundig researchet tekst om det som i de fleste tilfeller er interessante bygg i Oslos gater, men som også kan være telefonkiosker, utsiktspunkter osv. Vi tok en prat med personen bak kontoen, som helst vil forbli anonym. Oslo i fokus!

– Jeg hadde et nyttårsforsett som handlet om å lære meg mer om Oslo. Dessuten elsker jeg funfacts, og selvsagt det å lære meg noe nytt. Det er vel egentlig derfor jeg ønsket å lage @Oslohistorier, slik at noen andre også kunne få noe ut av det. Og Instagram er kanskje ikke det best egnede medium for lengre tekster, men et enkelt sted å publisere bilder. Jeg vil jo gjerne at bildene skal bli pene. Men kanskje det blir altfor “pent” av og til? Grunnen til at kontoen ikke heter Oslo-arkitektur, for eksempel er fordi jeg ikke nødvendigvis ønsker å binde meg til bare bygninger alene. Det er masser av morsomme ting man kan skrive om Oslo. Det er kjempegøy, og jeg har begynt å løfte hodet når jeg går rundt i byen. Jeg ser nøyere på og etter bygninger og steder å avfotografere.