Sjekk ut: Zawadi

Berre ei veke etter at soulfrøkna Sisi slapp videoen til sin nye singel, Last Time, kjem det ein ny artist ut frå Knirckefritt. Zawadi er ein eplekjekk musikalsk fargeklatt som ikkje er redd for å bryte sjangergrensene, eller la rumpene riste i videoen til sin nye singel “Back Against The Wall”.

Zawadi har laga musikk i eit tiår, og har gitt ut to mixtaper med rotasjon på både Radio Nova og NRK Urørt. Likevel er han eit forholdsvis ubeskrive blad for folk flest, noko han no håpar å gjere noko med. Den bekymringslause tilnærminga til konvensjonane i urban musikk, kombinert med eit nytt apparat i ryggen kan gjere det vel verdt å følge Zawadi framover, og ikkje minst sjekke han ut under By:larm!

Vi har tatt ein prat med den unge mannen, for at du skal kunne bli litt meir kjent med han. Nederst i saka finner du den nye videoen “Back Against The Wall”.

-Kven er Zawadi?

–Zawadi er fortiden, fremtiden og nåtiden av hip hop, RNB, gospel, soul og gresk folkemusikk.

-Kva ønskjer du å oppnå med musikken din?

–Jeg har alltid laget den musikken jeg selv vil høre. Så det jeg håper å kunne oppnå med musikken min er å gi folk de samme gode opplevelsene som jeg får av å skape det. Samt masse money, hoes and clothes…

-Kva musikerar har inspirert deg mest?

–Jeg blir inspirert av veldig mye forskjellig, Johnny Cash, Louis Armstrong, 50talls gospel,Tracy Chapman, Slick Rick, KRS ONE, The Beatles har alltid vært store inspirasjoner, selvfølgelig også my main man Kells, Pac, Biggie + 500 andre “dope” rappere og generelt 90talls RNB.(Litt av kvart der altså. Red.anm.)

-Kva handlar “Back Against The Wall” om?

–Den handler om å være presset opp mot veggen,enten bokstavelig talt, eller i metaforisk forstand. Den handler om åbevare sin integritet og personlige utrykk i møtet medkonformitetspress ogomverdenens forventninger.

-Kor tid får vi høyre meir frå deg?

–Nå i første omgang blir det By:larm 14. og 16. februar, med live band og korister, dansere og gjesteopptredener. Bring your friends! Så kommer neste singel og video til våren!

Foto: Jan Tore Eriksen

X