Elefanter og fisk fyrer opp By:Larm

De norske jazzrockerne fra Elephant9 hadde fått med seg svenske Reine Fiske på en av By:Larms første konserter. Fiske, som er kjent fra det svenske psych-folk bandet Dungen, er en særdeles dyktig gitarist, og jeg var spent på hva disse to elementene kunne gi hverandre i løpet av en av festivalens fastsatte trettiminutterskonserter.

Det begynte flott. Bandet bygger rolig opp et lydlandskap, mer ambient enn klassisk rockeensembel (vel og merke uten vokalist). I det første brudd kom, forsvant tankene hen til Pink Floyds “Careful with that Axe, Eugene”. Elephant9 og Fiske var ikke fullt så brutale i de mektige partiene, men holdt seg nærmere nordmennenes opprinnelige jazzsound. Ut i andre låt begynte det derimot å gå tyngre for seg, og trommeslager Torstein Lofthus trommer på et tidspunkt så kraftig (og bra) at man undrer når stikkene vil ryke. Det gjorde en av de sekunder etterpå.

Siste låt var en noe kortere affære, og var tydelig plassert der for å sende folket hjem med brusende blod. Noe den også gjorde. Det var kanskje litt mye lyd fra trommer og Storløkkens tangenter, men på vei hjem kunne jeg fornøyd bekrefte at Elephant9 og Fiske hadde starta Bylarm med en lang, men god tone.

X