Dette er Bergens beste mote/design:

b
a

Kategorien presenteres i samarbeid med FIN nettmagasin.

Linda Mahiout

En lyst til å krysse skandinavisk minimalisme med franskeleganse og håndverk, ligger til grunn for Linda Mahoiuts design. Med endesignutdanning fra “Esmod International Paris” i baklommen og erfaring frastore designstjerner som Stella McCartney, flyttet hun høsten 2010 tilbake tilBergen og realiserte drømmen om å starte sitt eget merke. Det begynte med en litenveskekolleksjon under eget navn, men i løpet av 2012 har “Mahiout” vokst seg størreog inkluderer nå også tilbehør som ipad-vesker og hansker i lakseskinn. LindaMahiout har en særegen interesse for godt håndverk, unike skinnmaterialer oggjennomført design, noe som kommer til uttrykk i alt hun produserer. Vårkolleksjonenblir tilgjengelig på utvalgte butikker i Bergen og Paris i løpet av 2013, menallerede i fjor fikk vi en smakebit da hun lanserte veskene i butikken Lot 333,og deltok som en av RAFF-utstillerne 2012.

Lars Beller Fjetland

Lars Beller Fjetland gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergenvåren 2012, men har allerede klart å markere seg i den internasjonale designverden.Porteføljen er ikke lang, men den oser til gjengjeld av kreativitet ognyskapning. Han begeistrer ikke bare et designglad publikum, men også internasjonaleprodusenter. I år har han fått krakken “Drifted” i produksjon, vært omtalt iinternasjonale magasiner som Wallpaper og stilt ut på designmessene “100%Norway” i London og “Milano Design Week”. Med en svakhet for materialer som ikkeholder industriens standard, utformer han funksjonelle og tidløse produkter. Fuglene“re-turned” er laget av gamle armlener og ideen til krakken “Drifted” kom da hanoppdaget ødelagte materialer som lå og fløt i fjæren på Øygarden. Den elegantepuffen “link” er sydd sammen av ujevne lærbiter som ellers ville blitt kastetog det japansk-inspirerte bordet “Nuki” er fri for bruk for lim, bolter ogskruer. Bordet låses i stedet av den tunge marmorplaten som hviler på basen avnorsk almetre. Lars Beller Fjetland ser muligheter i det imperfekte ogrepresenterer en kommende generasjon designere med fokus på bærekraftig designog smarte løsninger.

Made in Bergen Retail

Made in BergenRetail åpnet dørene i 2011 og drives av sekskreative sjeler: Paola Ulland, Hilde Frantzen, Silje Bergsvik, Linn ThereseNordland, Rebecca Teigland og Eirik Hitland Johannessen. Det første året haddede en nomadisk tilværelse: fra Bryggen sommeren 2011, til Sparebankgaten vedKorskirkeallmenningen, og senere over fjellet til Grünerløkka i Oslo. Inovember 2012 inntok de endelig sin favorittgate Skostredet, med en permanentbutikk. Bak en fargerik fasade, driver de et butikkonsept som fokuserer pådesign og kunst med sterk tilknytning Bergen. Made in Bergen fremmer lokaldesign på en inspirerende måte og er et spennende tilskudd i Skostredet, gatensom snart bobler over av kreativ energi og personlighet. Med sitt brennende engasjementfor lokal design og innovasjon, varmer de hjertet til enhver bergenspatriot.Ikke bare vil de gi lokal design til bergenserne, de ønsker også å formidle denbergenske skapergleden til andre deler av landet, og kanskje en dag også tildet store utland.

Stem på din favoritt i skjemaet under:

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.