De beste restaurantene i Trondheim

b
a

RENAA/MATBAREN

Solsiden

Mesterkokk Sven Erik Renaa har endelig tatt med seg talentet sitttilbake til byen han kommer fra, og har med renaa/Matbaren på Solsiden gitt oss trøndere etverdig og velkomment mattilbud. Alt med denne plassen en folkelig, og inventar –nesten utelukkende av tre – gir en varm og lun atmosfære hvor det alltid passer seg åta turen innom. Om du sitter i baren og småskravler med kokkene eller ved et større selskapmed venner, er det uansett tid på døgnet noe som passer i menyen, og kullfyrte ovner gir den riktigegrillsmaken. Dette er en klassiker som trondheim fortjener.

EMILIES

Erling Skakkesgate 45

Den anonyme fasaden i en sidegate rett ved teatret vitner ved førsteøyekast kanskje ikke om den skatten som befinner seg innenfor, men her er det altsåmatopplevelser av første klasse som står på menyen. Ildsjelene bak har holdt til her i over tiår, og framstår i år som bedre enn noen gang. Siden Emilies aldri har fastsatt meny, er detheller ikke godt å vite hva som venter, men her er det bare å benke seg ned og ta imot så mange retterdu kan og la kokkene gjøre det de gjør best. En femretters består dessuten av et parappetittvekkere helt til å begynne med, så den fremstår like gjerne som en syvretters. Og ikke glem vinpakken#hvert glass matcher og løfter hver rett ytterligere.

NINA KARLSEN

I en tid hvor trondheim blir invadert av større franchiser fra utlandet,Egon og Peppes brer sine skygger over matlandskapet og de små, lokale aktørene blirskviset ut, evner Nina Karlsen å hamle opp med de beste. Med suksessen på Solsiden medSøstrene Karlsen, som i sommer fikk en kraftig fasadeoppgradering og nå kanskilte med trondheims største uteservering, den hyggelige gourmetsjappa på hjørnet:“Kjøkken-Veien”, og nå nylig åpnede Kalas & Canasta på Bakklandet, må vi rett og slett gi ossende over og gi litt kudos der kudosen hører hjemme. Denne dama får det til.

Stem på din favoritt i skjemaet under:

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.