De beste restaurantene i Stavanger

b
a

FISKETORGET

Strandkaien 31

Stavangers fisketorg har vært gjennom en totalrenovasjon# i tillegg til å kjøpe sjømat der er det nå også mulighet til å spise den. Toppkokker plukker hver dag de fineste råvarene fra fiskedisken, og setter sammen en meny som er kortreist og sesongbasert. Hellstrøm-favoritt Karl Erik Pallesen styrer fiskeskuta og har det siste året senket terskelen for vanlige folk som ønsker å spise topp tilberedt sjømat i Stavanger. Fisketorget har gjenintrodusert usnobbete toppcuisine i Stavanger og har takhøyde for både småbarnsfamilier og hipstere, forretningsfolk og bestemødre. Legg til en kjendis på kjøkkenet og vi har noe for alle.

ORIGINAL THAI TAKE AWAY

Pedersgata 10

Thaien i Pedersgata er noeså sjelden som en take away-sjappe med god, billig mat og byens største gjestfrihet. Åpen fra dag til kveld seks dager i uka er det en perfekt plass å stikke innom for å ta seg et kjapt måltid eller kjøpe med seg mat hjem. Maten tar litt lengre tid enn vi er vant med i samme gate, men det er fordi de lager hver eneste rett for seg selv og bruker minimalt med halvfabrikata. Personalet har i 2012 kokt, wokket og frityrstekt seg inn i hele byens hjerter, og skal spesielt ha kred for å tilby vegetariske alternativer til hele menyen.

GÅDJÅ

Brødregata 6

Den lille etiopiske restauranten i Brødregata har gjort det moderne å spise med fingrene, og alle som er for kule til å handle på rolfsen får mye igjen for studielånet på Gådjå. Etter å ha vært en festivalfavoritt på Glamaden år etter år, åpnet de endelig sin første restaurant, og siddisene digger afrikansk mat. Personalet dekker på uten tallerkener og bestikk, og fyller istedenfor bordet med afrikanske pannekaker, injera, fylt med forskjellige sauser, grønnsaker, linser og eventuelt kjøttretter. Det er en kjent sak at man spiser med flere sanser på en gang, og det er ikke lenger nok å se og smake# nå skal vi også føle maten. Gådjå er først ute med å popularisere dette i Stavanger, og vi håper flere kommer etter.

Stem på din favoritt i skjemaet under:

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.