En uke i Paris

b
a

Metroen er ekstra full av mennesker i disse dager. Paris myldrer og en hører mer engelsk enn fransk. Der er Paris Photo, en av Europas største fotofestivaler, på Grand Palaise, med over 150 utstillinger og over 1000 kunstnere som stiller ut. Ikke rart det er oppstyr! I tillegg kan en finne den to-år-gamle og mer moderne fotofestivalen NoFound. Og ellers er galleriene fulle av fotografi pga PhotoOff. Med andre ord, november i Paris er et mekka for alle fotointeresserte.

En finner alle type fotografi og bilder her: Alt fra klassikere som Irving Penn og Edward Weston til Gregory Crewdson, Cathleen Naundorf og Hester Sceurwater. Mange nykommere og mange klassikere side om side. På fotofestivalen NoFound finner man dessuter, som eneste norske galleri, galleri MELK representert. MELK og Bjarne Bare viser bla Mårten Langes nye bilder fra serien “Another Language”. Å ha muligheten til å stille ut på en så stor fotomesse som NoFound har klart mye og si for et galleri – her kommer det over 3000 mennesker innom hver dag. NoFound started med en fotoblogg ved samme navn i 2006 og er nå vokst og blitt et bilde på moderne fotokunst i Europa.

Her er bildene!