Hva skal jeg se under BIFF?

b
a

AI WEIWEI: NEVER SORRY

Tittelen er vel selvforklarende –dette er historien om den kinesiske kunstneren Ai, hans møter med politiet,jurister, venner og fiender, og ikke minst hans 40 katter – hvorav én av demhar lært seg hvordan man kan åpne en lukket dør. BIFF har i år flere filmer omkunst og ytringsfrihet. THE SHEIK AND I og BIG BOYS GONE BANANAS* er vel verdtå merke seg i den sammenheng. Og kunstnerportrettet om Marina Abramovic,naturligvis.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=2dtfeh6a01c

SHUT UP AND PLAY THE HITS

En film mange har gledet segtil etter at den tunge nyheten kom om at LCD Soundsystem skulle spille sinsiste konsert. Nettopp denne konserten er foreviget i dette dokumentet ogklippet sammen med intervjuer med James Murphy og andre i bandet. Stiller dudeg tidlig i billettkøen kan du få med deg visning av denne godbiten iEkkofestivalens nye storstue, Østre, hvor Trevor Jackson (som blant annet hargitt ut bandet) skal spille plater etterpå.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=_FAUyrFWDvw

THE HOUSE I LIVE IN

Dette er festivalsjefens ubestridte favoritt iår. I likhet med mange andre dokumentarfilmer på BIFF tar denne opp et tema somikke ellers er mye diskutert, i dette tilfellet en frekk og feilslåttnarkotikapolitikk i USA. Den forteller om fengselsvesenet som privat industriog om de 45 millioner narkoarrestasjonene de siste 40 årene som danner grobunnfor sysselsetting av fengselsbetjenter i distriktene over en sjeldent lav sko.Og hva med de store forskjellene i strafferammer for besittelse av crack isvarte ghettoer og kokain i downtown Manhattan?

embed:http://www.youtube.com/watch?v=a0atL1HSwi8

SCARLET ROAD

Rachel Wotton er sexarbeider i Australia og jobber mot enkundegruppe hun mener er noe oversett, nemlig funksjonshemmede. Hun trives isitt arbeid og reiser land og strand rundt for å fortelle om at verdens eldsteyrke ikke bør være tabu, men heller er viktig og nødvendig. Og nå kommer huntil BIFF – blant annet for å diskutere sexkjøpsloven med politikere og lokalefeminister. Vel møtt til debatt i festivalbaren!

embed:http://www.youtube.com/watch?v=FZ_F67QGgJY

FINAL CUT

En snedig sak som man kun kan få med seg ifestivalsammenheng. Ikke bare fordi den er smal i sitt uttrykk, men også fordien ordinær kino ikke har rettigheter til å vise en slik omfattende kollasj.Dette er en helt klassisk kjærlighetshistorie – en fortelling om en mann og enkvinne som møter hverandre – dog satt sammen av filmklipp på alt fra to tilfemten sekunder fra filmhistoriens mest kjente verker. BIFFs avslutningsfilm iår er med andre ord en ode til filmensom sådan.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=g6j5TuDl2pI

Billettinfo finner du her