The Fix

The Fix 2012

Lørdag 23. juni // 22.00 – 03.00

Kvarteret (Teglverket, Grøndahls flygel- og pianobar)

18 år // 470 kr + avgift (dagspass) eller 225 kr + avgift(klubbpass)

Samarbeidsprosjektet The Fix har sidenoppstarten i 2007 vært et av Bergens største arrangementer for elektronisk ogalternativ klubbmusikk. Over 60 artister har til sammen opptrådt på de femsiste Fix-kveldene. I takt med at Bergenfest har flyttet festivalen utendørs oglenger inn i sommeren, er årets program litt tettere enn slik vi kjenner det. Dettebetyr at du ikke lenger trenger å rive deg i håret i frustrasjon over at du gårglipp av det utrolig dansbare DJ-setet som bestevenninnen din anbefalte eller detbandet du har hørt at har de rareste kostymene og det mest intense videoshowet– på årets The Fix kan du få med deg alt. Programmet har som alltid et fokus pådet nye og spennende, både for de som ønsker å lytte og for de som gjerne vilavslutte en lang festivaldag med en svett økt på dansegulvet. Lørdag 23. juni erdet duket for en fantastisk kveld på Kvarteret etter at hovedprogrammet erferdig på Festningen.

Konsertserien åpnesav Korallreven, en salig reise gjennom sørstatsrap, drømmepop, reggaeog minimal techno, med Marcus Joons ogDaniel Tjäder (The Radio Dept) bak spakene. Korallreven ble introdusert forverden gjennom singlene “The Truest Faith” og “Honey Mine”, og i november ifjor ga de ut debutplaten An album byKorallreven. King Krule har endaikke fylt 18 år, men lager musikk som både er modig, sjarmerende og ikke minstvelprodusert. For å si det som The Guardian: “He spits lyricslike a punk and plays guitar like a jazz maestro, all the while looking likehe’s just stepped off the set of This IsEngland.” Det skal godt gjøres å ikke ha lagt merke til Den Svenska Björnstammen det sisteåret. Hiten deres “Vart jag mig i världen vänder” har vært spilt jevnt og truttpå norske radioer og var på et tidspunkt den mest spilte sangen på Spotify. DenSvenska Björnstammen er merkverdig, morsomt og ikke minst dansbart. Kveldenrundes av med supertight og funky electro-clash/disco og eminente Phenomenal Handclap Band (bilde). Konsertentil New York-kollektivet, hvis åtte medlemmer har bakgrunn fra The Dap-Kings(backingbandet til Sharon Jones og Amy Winehouse) og TV On The Radio, kan fortutarte seg til å bli en av festivalens aller største snakkiser. DJs for kveldener Skatebård, Admir, Asel & Sanhueza, velkjente navn for byensutelivsmenighet. Forbered deg på slitte joggesko!

The Fix er et samarbeidsprosjekt mellomEkkofestivalen og Bergenfest.

Program:
22.00 – 03.00 Skatebård, Admir, Asel& Sanhueza (dj-set)
22.45 Korallreven
23.40 King Krule
00.40 Den SvenskaBjörnstammen
01.50 The PhenomenalHandclap Band

X