Ukas kortfilm: No deal

Alt han ville ha var en knirkefri one night stand.

Klokka er halv to på natta. Mark skvetter vann i ansiktet og gjennomfører den siste lukttesten på klærne før han spankulerer inn på soverommet til Cassie. De utveksler noen høflighetsfraser om bøker og kubbelys før de kommer til saken, men idet Cassie har funnet veien til selve saken og Mark er i ferd med å løfte blikket for å takke høyere makter, avbrytes de av at Cassies romkamerat Kygan kommer inn for å stille noen spørsmål om et rengjøringsmiddel. Kygan forsvinner etter en påfallende lang prat, men (du gjettet det) noen få øyeblikk senere er han atter til hinder for forspillets magi. Natten er dessverre ennå ung.

Det er en kunst å få en pinlig komedie til å bli pinlig på riktig vis. Det står og faller på troverdighet og gjenkjennelse. I tilfellet No Deal er regissør Joe Burke på ballen med en historie som føles ekte i alle ledd fra gjennomtenkt scenografi til replikker som er så spot on at de kunne vært våre egne ord. Burke er også velsignet med skuespillere som mestrer less is more-prinsippet. Spesielt gjør Michael Stahl-David en beundringsverdig innsats for å formidle det komiske i forvirringen til stakkars Mark, hvis sjarme og tålmodighet gradvis brytes ned av en klengete romkamerat og en manisk forståelsesfull kvinne.

One night stands er og blir et sjansespill, ganske enkelt fordi man ikke har noe garantier for at den man velger å bli med/ta med hjem ikke er rablende gal, at vedkommende ikke har en sprø romkamerat , eller, som i dette horrible tilfellet# begge deler. Faktum er dessverre at de virkelige skrullingene gjerne er så dyktige skuespillere at de er i stand til å holde en noenlunde ordinær fasade til de tar steget over dørstokken til en privat residens og diagnosene traver dem i møte som en flokk gjensynsglade hunder. Har jeg hørt.

Avslutningsvis: Det er verdt å merke seg hvor normal Kygan fremstår når han leverer filmens siste replikk. Er den patetiske offerrollen simpelthen et spill for galleriet?

Vi spurte filmskaperen hvordan idéen ble til og hva han ønsket å formidle med No deal.
Dette er hva han svarte:

– NO DEAL came from a short film idea I had about meeting someone and their world for the first time. It’s always fascinating to look into a strangers life – and NO DEAL explores that idea with a fun comedic sense. Going back to a girls place after just meeting at a bar can always be entertaining.. or at least in my experiences.
– I teamed up with actor Michael Stahl-David («Cloverfield») and we worked out the script together – and he brought on some very talented friends, Ari Graynor and Keir O’Donnell who were fun to work with. We shot the whole film in one evening, and with some fun improv and last minute choices, we came up with what NO DEAL is

I Natt & Dags eksklusive nettspalte anbefaler vi hver uke en kortfilm som er verdt å bruke noen minutter av livet ditt på. Dersom du ønsker å bidra med tips til korte, filmatiskeperler, mottar vi hyperlenker med dype bukk på skribentens adresse for elektronisk post.

X