21: Veka oppsummert før pinse

Været er ganske awesome for tida. Det går enkelt og greittikkje an å hate på kombinasjonen sol, pils, park og grill. Likevel klarerherligheita å føre med seg ein heil del klaging. Eg har tenkt å klage på det.

Jasså, så du har eksamen du? Stakkars. Sola skin og du erbura inne blant bøker og kollokviegrupper. Hald godt kjeft. Du får utdanninga ifanget, og vel å takke ja. Du sit att med bachelor- og mastergrader dei flestei verda kan drøyme om å ta, og det for ein slikk og ingenting. Om du loggar degav facebook og drøyer ein time til neste gong du sutrar over kor jævlig du hardet (“FML!”) så kanskje du lærer noko og. Eg har eigentleg sympati for mangeluksusproblem (“Argh! Kvifor har dei ikkje gratis WiFi her?!”), men at du harvalt å få deg ei utdanning som bortimot garanterar ein godt betalt jobb, ogderav må ofre ein dag eller sju i sola, er ikkje ein av dei. Så for all del,ver så misfornøgd du vil, men ikkje øydelegg grillfesten for resten av oss.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=_qkP8SvHvaU

Mens du griner skal vi rulle opp sånn her iSofienbergsparken

Eg har heller ikkje mykje sympati for Høgre og MichaelTetzschner. Det er det for så vidt mange grunnar til, men akkurat no er detklaginga på tiggarar. Kor ofte møter han nokon av dei uansett? Tydelegvis ikkjeså ofte, ettersom han meiner “eit forbod er et klart signal om at vanlige folkkan ta plasser og torg tilbake”. Eg veit verken kven “vanlige folk” er, ellerkor tid han har sett eit torg okkupert av tiggarar, men eg vil heller gje deisvakaste lov til å sitte på hjørnet så får han berre leve med å sjå bådefattige og mørkhuda i byen. Beklager om det fornærmar ditt estetiske sentiment,Michael.

Michael Tetzschner sit og tiggar med eitpappkrus framom seg på Åpent Bakeri. Det vil vi gjerne sleppe å sjå. (Frå@martingruner sin twitter)

Ok, eg skal innrømme at eg har eit par ting å klage påsjølv. Det er ikkje ting som går inn på meg, men ting som får meg til å stoppeopp i sumardagen, riste litt på hovudet og spørje meg sjølv: “Kvifor?!”. Deneine er ansamlinga av partysvensker. Det verste er at halvparten ikkje ersvenske ein gong, men norske etterlikningar. Omtrent som Torstein frå Stovnersom seier “Wolla brur, veit du hvor er Einar, eller?”. Men gjengen som rullaropp og ned Løkka med befengte dreads blafrande i vinden, som opptar ca halveparkarealet med sjonglering, slakk line, og flaring, og ligger og solerpiercinga i navlen kunne eg godt klart meg uten. Mulig eg er litt hyklersketter å ha raljert mot Tetzschner, men eg vil ikkje forby dei. Berre be deiklippe seg og få seg ein jobb.

Den andre er folk som drar fram sumargarderoben utan å haden fjernaste aning om korleis dei ser ut. Denne gruppa finn ein i trekategoriar. Den eine er ungjenter som får meg til å love meg sjølv at om eg fårei dotter så skal vi bu ein stad det er iskaldt heile året til ho minst eratten. Den andre er i motsett skala# du skal få lov å sole deg sjølv om du harpassert seksti, men det stikk så jævlig mykje kjønnshår ut av den bikinien ateg gulper litt i ølen min. Den siste er dei som er tjukke. Eg er klarover at ein skal tre varsamt her. Kroppsideal og slikt. Men berre fordi detfinnest tights i din størrelse betyr det ikkje at du må kjøpe den. Og om du serut nokonlunde som ho her er det grunn til å sjå seg både ein og to gongar ispegelen før du forlet kammerset:

X