Fire kortfilmer du burde sjekke ut

De fleste av oss så ikke én kortfilm i 2011. Ikke i 08, 09 eller 10 heller, for den saks skyld. Og hvorfor ikke? Det satses ikke på dem, de promoteres lite eller ingenting og har lett for å forsvinne i Youtube-tåka. Natt&Dag presenterer et knippe kortfilmer fra 2011 som vi mener fortjener hakket mer oppmerksomhet enn Final Destination 5:

Tick Tock

Det er lett å velge å være likegyldig, lett å velge å være grådig, lett å velge å være feig – helt til man får en dødsdom. Regissør Len Chi utforsker dette gjennom å vise handlingene til en mann som tror han skal dø innen få minutter. En tankevekkende, baklengs fortalt film om hva som til syvende og sist er viktig for oss.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=w14v4vGUDdg

Lengde: 5 minutter

Boom boom

En pussig og overraskende morsom liten sak om to gamle kjente som møter hverandre på kafé. De har ikke sett hverandre siden selvmordsbombertreningen de fikk, og det er et lykkelig gjensyn med tilhørende utveksling av gode minner. Når det viser seg at begge har fått i oppdrag å sprenge kaféen, blir samtalen noe mer opphetet. Hvem sin dag er det egentlig? Og blir de nødt til å dele på martyrgodene?

http://www.shortoftheweek.com/2011/12/10/boom-boom/

Lengde: 8 minutter

Syndromes

En nydelig skutt kortfilm av Kristoffer Borgli, tonesatt av The Golden Filter (utgangspunktet var at The Golden Filters musikk skulle bildesettes av Kristoffer Borgli). Historien om ei ung jente med varme hender, hennes forhold til moren og de syke hun hjelper, fortelles nesten utelukkende gjennom bilder. Kun noen få, effektive replikker høres gjennom den i overkant av 10 minutter lange filmen. En maktdemonstrasjon i visuell historiefortelling og noe av det vakreste som kom opp til overflaten innen kortfilmer i 2011.

http://vimeo.com/30271240

Lengde: 11,5 minutter

The Backwater Gospel

En dag kommer likbæreren til landsbyen Backwater. Han stiller seg ved porten til kirkegården og venter tålmodig. Hvem er det som skal dø? Syv rastløse dager går før innbyggerne, ledet an av presten, tar saken i egne hender. The Backwater Gospel er en sort perle av en animasjonsfilm om hvordan frykten for Ondskapen kan få styggere følger enn Ondskapen selv.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=vVkDrIacHJM

Lengde: 9,5 minutter

Nettsiden Shortoftheweek.com er et godt sted å begynne å utforske kortfilmsjangeren. Videre vil søk på kortfilmer på Vimeo og YouTube og sortering av de som har flest klikk være et godt utgangspunkt for (obs! lokalavisformulering følger:) mang en god filmopplevelse.

X