Årets Skive: Oslo

Året 2011 har vært et gullår for norsk musikk og norske utgivelser, og har markert seg sterkt på lik linje med verdens største land# utlandet. Altfor bra til å være norsk, eh? Vanskelige tider har gjort lite utslag på kvaliteten og for oss genuint musikkinteresserte gleder vi oss allerede til 2012. Det er vært en stor utfordring å finne fram til årets nominerte, men redaksjonen har på bakgrunn av våre egne anmeldelser gjennom året, kolleger i bransjen, venner og venners venner, kranglet, diskutert frem og nominert følgende flotte utgivelser.

SIGNS OF FERVENT DEVOTION
Rumble In Rhodos

Det er lenge mellom de platene som i sin helhet kommuniserer med lytteren. Signs Of Fervent Devotion gjør det. Umerket av tidens strømninger har de forfinet og perfeksjonert det umiskjennelige Rumble in Rhodos uttrykket. Thomas Bratlies kontrastfylte vokalprestasjoner mellom frenetisk, men kontrollert skrikevokal, og skolerte vokal er på sitt beste. Den drivende energien som strømmer ut av gitarseksjonen er større enn noen gang. Rumble In Rhodos har skapt en plate spekket med kontraster som glir over i hverandre uten hensyn til sjangeroverskridelser, og får med det et lydbilde i en sammensmeltning av metallisk, soft og rått.

Anmeldelse:http://nattogdag.wpengine.com/musikk/anmeldelser/rumble-in-rhodos/signs-of-fervent-devotion/4898/rumble-in-rhodos?q=Rumble%20In%20Rhodos

Musikk:http://wimp.no/wweb/album/?album=6175548

Side:http://www.rumbleinrhodos.com/

NARCO LUX HIGH SCHOOL
Pirate Love

Ray Manzarek, afrikanske rytmer, 70-talls Venice Beach,jappeturisme aka Hawaii 1985 og ekko av mørk voodoo i en nonsjalant flørt medsurfepopkongene i Beach Boys. Med Narko Lux High School demonstrerer PirateLove i 2011 at de med en massiv dose influenser og lydeffekter har klart åsmelte det ned til et konsekvent uttrykk i sitt eget musikalske univers.

Intervju:http://nattogdag.wpengine.com/musikk/artikler/5045/piratvirksomhet

Musikk:http://wimp.no/wweb/album/?album=7760821

Myspace:http://www.myspace.com/thepiratelove

A FORESTFUL OF THREES
The Apricot

The Apricot er, merkelig nok, ikke å finne på en eneste årets beste-liste, noe som er en skam av uante dimensjoner da disse herremennene stod for en av 2011s aller beste debuter. Til å være et så-til-de-grader-musikkpolitisk-korrekt-dypdykk i 60-tallet, låter A Forestful Of Threes overraskende frisk og original. Dessuten er det av den sjeldne vare at noen faktisk lager bra psykedelia her til lands.

Anmeldelse:http://nattogdag.wpengine.com/musikk/anmeldelser/the-apricot/a-forestful-of-threes/4787/the-apricot

Musikk:http://wimp.no/wweb/album/?album=5953097

Side:http://www.theapricot.net/

X