Vinn billetter til Transform

For åttende år på rad arrangeresverdensmusikkfestivalen Transform i Trondheim. Festivalen starter alleredeførstkommende onsdag 2. November omfattende av åtte konserter over fire dagermed egne tilbud for barn og eldre, temaarrengementer og utstillinger. Med fokuspå “Verden i Trondheim” og “Trondheim i verden ønsker de å hente unikekunstnere fra sine respektive land til Trondheim, mens de også bruker kunstnerefra Trondheim og Norge med utenlandsk opprinnelse eller jobber flerkulturelt.

FarmersMarket – galskap satt i system

Onsdag 2. november på Dokkhuset

Hakeslepp og overraskelser, samt storeglis og vippende rockeføtter. Med ekstrem virtuositet, skeive men catchyrytmer, er Farmers Market, dannet på Jazzlinja i Trondheim i 1991, noe å få med seg på årets Transform.

Farmers Market har etter dette rukket åslippe “Speed/Balkan/Boogie”, et liveopptak fra Moldejazz ´94, “Musikk forHybridene” fra 1997 og “Surfin USSR” som kom ut på selveste Faith No Mores MikePattons plateselskap i 2008. For to år tilbake spilte Farmers Market påTransform for fulle hus. Mer enn nok grunn til å ta turen i alle fall.

MamboCompaneros

Fredag 4. november på Byscenen

Siden 1996 har Mambo Companeros ristetsmektende rytmer inn i kroppen på titusenvis av trøndere og andre mer ellermindre spenstige mennesker og jublende festivalpublikum på blant annetStorsjöyran, Spot iÅrhus, Olavsfestdagene og Moldejazz.

Mambo Companeros ble etablert somMambokameratene, bestående av de to kubanerne Alexander Fernandez og Luison Medinaog seks av de stødigste musikerne fra byens eget miljø i Trondheim i 1996, oghar siden den gang spilt over 400 konserter. Gruppas musikk er basert på rytmer fra Cuba/Latin-Amerika,med hovedvekt på salsa, cha-cha, merengue, cumbia og bolero.

Tarafde Haidokus – de lovløse

Lørdag 5. November på Byscenen

Sigøynerverdenens største navn og personligevenner av Johnny Depp – deltakende i flere filmer – med tre generasjonermusikere involvert. “De lovløses band” har vært på veien i uminnelige tider, kjenti Europa siden 1990 og gir deg denne kvelden tradisjonell rumensk-sigøynerskmusikk, fylt med skeive taktarter, ekstreme tekniske ferdigheter og en energisom kommer rett fra hjertet. Årets Transform-høydepunkt.

Ønsker du deg et festivalpass for to påTransform denne uka og helgen verdt 1600,-?

Vi vil bare vite hvilket vakkert land østfor Eden Taraf De Haidouks kommer fra.

Svar riktig til kristensen@nattogdag.no og du kan bli ukas heldiggris.

X