Scarlet Chives signert på Riot Factory

Scarlet Chives er sideprosjektet til Brian Batz, mer kjent fra Uka-aktuelle Sleep Party People.Scarlet Chives fant Riot Factory etter de hadde med Sleep Party People på Alternativ Julekalender i fjor og disse ble en intern favoritt i selskapet etter dette. Bandet har hatt en fin flyt i Danmark siden albumreleasen, blitt hyppig spilt på dansk P3 og spilt på flere festivaler i sommer. Og nå er de altså signert på Trondheims mest spennende plateselskap som naturligvis skal feire dette med Jacobsen og rød pølse.

Scarlet Chives serverer noe de selv ville kalt monsterpop, en form for støyete shoegaze og drømmende pop, toppet av en stemme som skjærer like høyt som Kate Bush. Denne stemmen tilhører Maria Mortensen. Det selvtitulerte debutalbumet er produsert av bandet selv i samarbeid med Paul Schroeder som blant annet har The Verve og Stone Roses på samvittigheten fra før av, og mikset av Schroeder og bandmedlem Brian Batz. Dette slippes fjerde november Norge og før den tid skal tre spor fra albumet slippes som singler.

Første singel fra albumet heter»Don’t You Put Your Hands There» slippes tirsdag 27. september, og her får du en smakebit på denne, samt bonussporet# “Somethings Never Change”.

X