Fåringer i ulveklær

Vi ropte ulv! ulv! Gitarist og vokalist Larsh Kristensen i Wolves Like Us svarte.

Dere ga ut en sjutommer i novemberi fjor, og nå er jammen debutfullengderen på vei også. Fra hvilken saueflokk poppet denne ulvegjengen ut av?

– Vi kommer fra to band hovedsakelig,Infidels Forever, som helt riktig var et skikkeligsaueband, og Amulet, som var litt mer ulveaktige i den forstand at bandet faktisk haddefans.

Var det noen som likte Amulet da?

– Nå var ikke jeg med i Amulet, men jegmener da bestemt at jeg har sett flere folkmed Amulet-skjorte på festival. Dessuten liktejeg dem.

Typisk norsk om dagen – eller typisk for etnorsk band anno 2011 – er at man får hype iett år, også er man glemt det neste. Kommerdere også til å lide denne skjebnen?

– Det kan du sikkert godt si. Man er velomtrent like interessert i ordet “hype” somman er interessert i underholdningsfenomenet Idol. De som finner oss, finner oss. Vikommer til å spille sammen så lenge vi fårnoe ut av det, når det ikke lenger bidrar til ågjøre livet mitt mer positivt slutter jeg medmusikk og begynner på skolen igjen.

Engelsk presse har lovpriset dere allerede.Det hjelper jo på, eller hva?

– Trodde det var hemmelig, jeg?

Vi får med oss alt.

– Er det noe kult å få bra anmeldelser iutlandet da?

Om dere vil spille utenfor Ring 3, ja. Derehar sagt at dere spiller en form for sjangeringen lenger liker?

– Har vi sagt noe så dumt?

Ja, det har dere sagt.

– Det vi mente var vel at melodier oghardrock ikke akkurat har vært bestekamerater i det siste, men så har man jo band somoss da. Som aldri tar hintet. Det vi mentemed det var vel at vi spiller den musikken viville hørt på selv, uten å ta høyde for at andrefolk er helt med på notene.

Som du sier, dere har lang fartstid på nakken. Blir dere aldri lei? Punkegryta smakerfortsatt godt selv for en gjeng hårete menngodt på vei oppe i tredveårene?

– Både ja og nei, man blir jævlig lei noenganger, spesielt når man har kjørt 50 mil ogmøter et stort spørsmålstegn når man spørom en brødskive før lydsjekk. Men det er påen måte allerede glemt når konserten er midti den siste låta og du blør på fingrene, er svetthelt ned i sokkene og grøsser av glede.

Så det er altså det dere mener med LateLove – tittelen på den plata deres.

– Ja, det er en av mange måter å se detpå.

Love … det har ikke noe med groupies ågjøre? Vi har nemlig hørt rykter …

– Vi har hørt rykter vi også.

Jammen, fortell da mann!

– Nå er vel rykter sjelden sanne? Dessuten holder en gentleman alltid kjeft.

Wolves Like Us spiller på Øyafestivalen lørdag 13. august

X