HØR AMISH 82’S SINGEL»CROCODILE»

De fleste fikk kjenne på bølgen av ny elektro og new wave som kom over Europa for tre, fire år tilbake, med navn som Cut Copy og Hot Chip i spissen. Av det som gjenstår av denne bølgen er det nok bare disse vi ønsker å huske, da denne, som de fleste sjangre, fikk mye kvantitet i forhold til kvalitet etterhvert.

Men i en liten by i verden, dog stor by i Norge, nemlig Trondheim, var det tre barn av det søte åttitall som brygget på noe bedre.

Når man er født på åttitallet, har man i mange husstander fått elektro inn med morsmelken, og dette gjelder så klart også Amish 82. Trondheimstrioen bestående av Jørgen Meyer, Snorre Valen og Bjørn Boassen har holdt på med bandet sitt i en periode på tre år, og nå er de endelig albumklare med noe som muligens bare de klarer – nemlig få en nordisk sound på elektroen. Albumet “There Is A Solitude In Space” som er utgitt på Riot Factory, er ute om ikke lenge og blir beskrevet slik av Amish 82 selv: «Det er en plate man kan danse til, tross kalde undertoner. 80-tallsestetikken er glassklar hele veien og inviterer til sommerkvelder bestående av kald krig, long drinks og ungdommelig fryktløshet».

Første singel ut fra albumet er låten Crocodile, skrevet i samarbeid med gjestevokalist Conor Patrick (For mange år siden kjent som Zeppy John), er en en mystisk men likevel lettbetonet og vakker låt som forsikrer deg om at elektroen lever i beste velgående.

AMISH 82 – Crocodile by Riot Factory

X