Metamorfosen

(tilhører artikkelen Animalplasserte Kjærlighet)

Noen ganger er det lettere å kommunisere med andre når du ikke har et ansikt. Ikke et menneskeansikt, i allefall. Vi har møtt Hanna “Nifelin” Duna og “Leo”, to norske “furries” som trer på seg kattedyrets pels og personlighet over Adam og Evas drakt.

*folk som ikke kler seg ut som dyr

FURRY
En furry betegnes som et menneske med stor interesse for antropomorfiske dyr, og har en gjerne en personlig dyreart de identifiserer seg med. Dyreidentiteten fremstilles gjennom en “fursona”, altså en dyredrakt/personlighet. Fursuitere går med heldekkende kostymer, mens noen velger å kun ha partials (for eksempel bare poter og hale). De aller vanligste fursona- dyrene er ulv, rev og katt. Flere fursonaser også mytologiske dyr som sauer med horn, grifler, drager og enhjørninger eller tegneseriefigurer. Det finnes titusener av furries globalt, men bare 330 er registrert på det norske forumet norwegianpaws.org. Det er omtrent like mange furries i Norge som det finnes bare i Newcastle

FUR-LINGUA
antropomorf/antropomorfis
k- Noe ikke-menneskelig som har menneskelige aspekter. Blant furs blir ordet hovedsakelig brukt om dyr som har en delvis menneskelig form, typisk at de går på to ben og kan bruke forlabbene som hender. Det brukes også om dyr som kun snakker og oppfører seg som mennesker uten at de har en menneskelignende form, slik som for eksempel Simba i Løvenes Konge.
furmeet– Et offentlig arrangert og åpent møte mellom flere furs.fursona- Den furry karakteren eller den personlige dyrearten til en person. Eksempel: “Min fursona er en tenåringsløve med magiske krefter og en mørk fortid.”
fursuit– Dyrekostyme.rufs- Nok et norsk slangord for furry, brukes også på noenlunde samme måte. Eksempel: “Er du en rufs?”, “Det forrige rufsemøte var veldig moro!”

(kilde: norwegianpaws.org)

Er dere i karakter når dere har på fursuiten?

Nifelin:Er man i fursuit tar man aldri av seg hodet i offentligheten. Det er snakk om å bryte illusjonen, som er lumpen gjort, særligforan barn. Ta Ole Brumm utenfor Stortinget. Han er ikke en furry, som mange tror, fordi han tar av seg hodet og røyker sigg. Så vidt jeg vet har han ikke Ole Brumm-identitet heller. Man skal opprettholde karakteren,for hele poenget med å være fursuiter er at man aksepterer en annerledes og veldig åpen måte å vise sin identitet på. For det er jo egentlig bare et stort in life-rollespill. Det blir med ett lettere å kommunisere med andre når du ikke har et ansikt.

Er det å være “en annen” det viktigste? Eller er det kontakten med dyrene?

Leo:Essensen er valget av hvilket dyr man er – altså det man gjenkjenner seg i. Du blir et helt annet menneske, jeg mener dyr, når du trer på deg suiten. Hvilke idealer står dyret for? Hva føler jeg meg som? Hvordan vil jeg bli oppfattet?
Nifelin:For mange er det en stor del av å være en gruppe. I media fremstilles vi ofte i et negativt lys og blir gjort narr av. Folk tiltrekkes ofte av kink- eller kunstbiten. DU er plutselig normen. Dere dødelige er de rare skinballsene. Vi i Flokken må ha et sted å tilhøre. Mennesker er jo flokkdyr.

Hvorfor er dere kattedyr?

Leo:Selv er jeg løve fordi jeg føler meg som en løve. Jeg er en dominant alfahann, lojal og passer på flokken. Jeg identifiserer meg med kattedyr fordi de er intelligente, og katten min var den eneste som var der for meg da mamma døde og pappa flytta.
Nifelin:Jeg delte også mye av oppveksten min med en katt, ettersom vi bodde på et øde sted uten noen andre å leke med. Fursonaen min, Nifelin, er en katteidentitet fordi jeg alltid har hatt en forkjærlighet for katter, jeg kjenner meg igjen i dem, både i reaksjonsmønstrene deres og selvstendigheten. Når jeg er fed up med folk kan jeg rømme.

Blir dere mobbet?

Nifelin:Det er mange spydige kommentarer fra voksne som hinter grovt til kinkdelen: “Jeg visste ikke at det var normalt å lufte sexleketøyet sitt” og så videre. Det er leit å bli møtt med avsky. Mange aktive fursuiters vil egentlig bare ut og glede folk, som lever av smilene til små barn som løper rundt og ersøte og vennlige. Det siste vi vil er å skremme dem.

Du blir et helt annet menneske, jeg mener dyr, når du trer på deg suiten.

Hvorfor er furry-fenomenet så tabubelagt om det bare er koselig rollespill på lik linje med Star Trek?

Nifelin:Googler du islam, får du terrorister. Googler du furries får du opp det vulgære og kinky.
Leo:Selv har jeg vært skaphomo og skapfurry siden 2006 – mest på grunn av karrieren min, og på grunn av at det er vanskelig å forklare til folk. Furries er folk som alle andre, som kler oss ut for å ha det gøy. Ikke alle furries har en suit, mange vil ikke ha en heller. Mange tror vi er som Jehovas Vitner eller Smiths Venner# at vi bor utenfor samfunnet og er weirde. Ok: Nifelin er bartender. Jeg pleide å jobbe i forsvaret. En kompis sitter i kassa på Kiwi. En er vekteren på Oslo S. To er politimenn. I følge arbeidsgiveren min er jeg et hetero A4-menneske. Jeg ble kåret til arbeidsplassens mest A4-mann. De to andre var gift med to barn og Volvo, hehe. Det er nok fordi jeg er katolikk.

Ellerkattolikk, i ditt tilfelle …

Nifelin:Håhåhåhåhå! AHAHAHAHA! Det var veldig morsomt. Du er en av oss allerede!

Hehe. Det må i så fall være en insult til alle rufsepurrister. Hvor kinky er dere?

Nifelin:Jeg ser NADA sexy over å ha full pelsdrakt. Man er jo bare søt.
Leo:Kinkdelen er hovedsaklig blant homofile menn med skreddersydde fursuits med ÅPNINGER der enden er nær. Noen har det som en fullblåst livsstil, med dyretatoveringer og går i gay parades. Det er et overtall av menn som MARKERER seg her.

X