Hullet er tettet igjen for godt

b
a

Hole In The Sky-festivalen takker for seg.

Etter tolv år legger klubbfestivalen ned som de siste årene har vokst seg til å bli en av verdens aller beste og mest favorittiserte festivaler for ekstremmetall – både fra publikum og artistenes side.

Vi stilte Torgrim Øyre til korset. Hvorfor legger dere ned festivalen, nå som den virkelig har begynt å finne formen?

– Ja, det kan du si. Det har vært en prosess og en erkjennelse som har kommet litt over tid. Festivalen har holdt det gående i tolv år og har etter hvert begynt å legge beslag på veldig mye tid. Mest fordi det er en ting vi har blitt veldig stolte av og har ønsket å gjøre så bra som overhodet mulig. Men det er jo på det rene at vi blir eldre alle mann og har etter hvert andre ansvarsområder som krever mye tid. I stedet for at festivalen skal risikere å bli skadelidende, har vi kommet til at vi ønsker å gi oss mens vi er på topp, som det heter. Når vi fikk Venom på plakaten i fjor var det litt som en sirkel som ble sluttet. Ellers har vi hatt besøk av artister jeg aldri hadde trodd jeg skulle få se på en scene da jeg som tenåring satt og finleste takkelistene til band som Morbid Angel. Det har vært et privilegium å få besøk av så mange enormt hyggelige folk fra alle verdenshjørner, og for ikke å snakke om alle de superdyktige folkene vi har fått jobbe med. Mer kan man egentlig ikke be om.

Alle kommer til å jobbe med sine ting videre og dere har garantert ikke sett det siste av oss.

Historisk begivenhet.

Men frykt ikke. Festivalen går av stabelen, for aller siste gang, som planlagt i Bergen by 24. – 27. august på USF Verftet og Garage. Som en hyllest til seg selv og norsk metal har de samlet ingen ringere enn Mayhem, Satyricon, Enslaved og Immortal som for første gang skal dele scene i en aldri så liten historisk begivenhet.

Av andre band spiller også Godflesh, Saint Vitus, Marduk, Negative Plane, Ghost, Devil, One Tail One Head og Virus.