Bergenfest: Dette sjekker du ut i dag.

Den fine løypen

I dag har Bergenfest gjort det svært lettvint for enkelte avoss, ved å plassere diamantene som skinner aller mest på bare to scener medbusstransport fra den ene til den andre. Tusen takk for det! Det hjelper ogsåat dagspassene er så rimelige som de er. Sees i den fine løypen!

17.45 – DM Stith

http://www.myspace.com/dmstith

Vi starter i Grieghallen. David Michael Stith eren multiinstrumentalist og et enmannsorkester som fortjener mye meroppmerksomhet enn han har fått til nå. Platen “Heavy Ghost” fra 2009 ble skryttopp i skyene av blant annet Natt & Dag, Groove og Dagbladet, og vi kunneikke ønsket oss et bedre startskudd. Lydbildet hans er innadvent,spøkelsesaktig og organisk og man kan lett trekke paralleller til alt fratUnE-yArDs og Bon Iver til Animal Collective.

18.30 – Sufjan Stevens

Introduksjon trengs neppe. Indiekongen Sufjan Stevenskonseptuelle “Illinois” fra 2005 er regnet for å være en av totusentallets allerbeste plater. Han turnerer nå med “The Age of Adz” fra 2010, hans første platesiden “Illinois”, sammen med et imponerende orkester. Sufjan sammenliknesvanskelig med andre, men andre sammenliknes ofte med ham. Turnéen har vært enbraksuksess i USA, og når han starter Europaturnéen sin på Bergenfest i år, harhan ikke turnert i Europa på tre år. Dette er det største som har skjeddindie-Bergen på LENGE. Det gjør ingenting at han planlegger å spille i to og enhalv time …

For at man denne kvelden ikke skal bruke energi på annetenn god musikk og god drikke har Bergenfest satt opp busser fra Grieghallen somvil lede publikum videre i løypen, mot USF Verftet og festivalens “SummerSundae Stage”. Summer Sundae er Bergenfests engelske tvillingfestival. Sammenhar de mekket det fantastiske programmet som finner sted på Verftet dennekvelden.

21.30 – John Grant

Når Mojo stempler en utgivelse med ‘album of the year’ skalman ha en enestående unnskyldning før man lar være å dukke opp når artisten bakdet gjør konsert i byen. Nettopp dette er tilfellet med John Grant. Albumet fra2010 “The Queen of Denmark” ble hyllet av en samlet musikkpresse ogordsammensetninger som “a sci-fi soft rockmasterpiece” ble tatt i bruk.

22.00 – Ibrahim Electric

Danskene i Ibrahim Electric har påkort tid blitt en av de største liveattraksjonene i Danmark og Europa forøvrig. Den halvfuturistiske instrumentalmusikken deres utforsker grenselandetmellom jazz, rock, afro og funk. Digg!

22.45 – Josh T. Pearson

Josh T. Pearson har tidligere værtaktiv i trioen Lift to Experience, men fokuset bør nå være på soloprosjektethans, og årets lavmælte country/folk-utgivelse “Last Of The Country Gentlemen”som har fått en sjeldent varm velkomst fra musikkpressen verden over. Dette eren av bookingene festivalsjef Frank Nes er aller mest happy med – dette er enperle av en artist!

23.45 – Dry The River

Nydelig band som ga ut album i årpå Transgressive Records. Har forståelig nok blitt sammenliknet med blant annetFleet Foxes, men det er ingen tvil om at bandet har et særegent uttrykk.For gåsehud, sjekk ut fin video: http://www.youtube.com/watch?v=J4EoNZQ0reI

00.15 – The Duke And The King

“Nå forholder det seg slik atundertegnede ville ha påstått at Bergenfest hadde fortjent årets bestemannsprisbare for bookingen av amerikanske The Duke and the King. Bandets andre album, Long live the Duke and the King, varklokkerent fjorårets beste plate. Ypperlig folk-country-soul skrudd sammen aven kvartett med bakgrunn i så tilsynelatende forskjellige band somalt-folk-rock-ensemblet The Felice Brothers og George Clintons Funkadelic. Mengudene skal vite at det funker, medvekt på funk. Toppet av melodier som sitter med borrelås og vokalharmonier fraden øverste hylla i California. The Duke and the King norgesdebuterer i Bergenog det kan lett bli en begivenhet vi kommer til å snakke om i årene somkommer.” Hentet fra Tom Skjeklesæther sin omtale av årets Bergenfestprogram imainummeret av NATT&DAG.

01.00 – Gaggle

Transgressive Records er for defleste synonymt med kvalitet og orginalitet, og vokalkollektivet Gaggle erintet unntak. Gruppen er enkelt og greit et “kor” bestående av 22-25damer med fantastiske kostymer, mektige stemmer og en teft for god elektronika.De har enda ikke fått noe særlig omtale i nordiske medier, men NME beskriverdem som “ … the most exciting, innovative and genuinely imaginative force atlarge in music right now. More infectious than a mnemonic plague (ahem) andgoing off with the full force of Blondie’s ‘Atomic’, they sound like 10,000MIAs … “.

01.00 – Nouvelle Vague

Orkerikke skrive mer, men få med deg denne.

www.bergenfest.no

X