NATT&DAG møter Brobyggeren fra Evigheten

b
a

Som en bro over trøblete vann

En barneskoleversjon av Stanislavskijsmetode pluss en okkult vandrestavfra NRKs kostymelager delt på en peppermakrell og en Mana-juice ganger Thomas Seltzer med pusteøvelser er lik NATT&DAGs intensivkurs i optimisme.

Brobyggeren fra Evigheten er aktuell på debattprogrammet Trygdekontoret hver tirsdag kl 21:30 på NRK3.

Thomas (går inn i karakteren): Tretten tusen trassige trolltrillinger trillet tretten tusen trommetrinne trantønner til Trojas trylleteaters trappetrinn. Det var tolv år i Steinerskole i én setning det. Verbal trolldeig, si.

SMILHow’s it hangin’, bro?

– Det går bra. Det er kaldt. Men temperaturen vil etter hvert stige – også i intervjuet.

GIFTHvem er du?

– Jeg er en mann fra Evigheten som har kommet hit for å helbrede samfunnet ved å bygge broer mennesker imellom. Jobbet tidligere i helsevesenet.

SMILHvordan er evigheten?

– Det er et balansert sted. For det trente øyet er det kosmos, for det utrente øyet er det kaos. Jevnt over lunt.

SMILHvem skal du bygge bro med?

– Jeg har kommet hit for å bygge broer mellom mennesker, og legge plaster på medieskapte sår. Samfunnet deres er veldig kaldt og hardt, og arbeidsmarkedet er godt for en brobygger.

GIFTEr du et distriktspolitisk verktøy for øygruppene på vestlandet? Vil du egentlig bare finne den neste ToneDamli?

– Ingen har sammenlignet meg med denne Tone Damli før, men en gang måtte bli den første.

GIFT

– Hun gjør faktisk en fantastisk versjon av Jimmy Webb-låta “The Moonis a Harsh Mistress”, som jo ble nasjonalsang for club7-generasjonen med Radka Toneff-versjonen. Jimmy Webb-puristene hater hennes versjon, men jeg vil prøve å bygge en bro mellom Jimmy Webb-puristene og Tone Damli.

GIFTEr du det statlige svaret på programlederpsykolog?

– Jeg er ikke statlig ansatt per se, men jeg regner med at staten vil ansette meg etter hvert. Håper det. Programlederpsykolog vet jeg ikke hva er. Jeg er psykologen for alle som jobber i media, ikke bare de som jobber i TV 2.

SMILHva med oss dødelige?

– Dere jobber også i media.

GIFTEh.

SMILGhostwriter du bøkene til ThomasSeltzer?

– Nei, han har skaffet meg jobben her gjennom det omfattende nettverket sitt.Bortsett fra det har jeg ingenting til felles med ham.

SMILHva synes du om Seltzer?

– Han representerer en passiv nihilisme som jeg tar avstand fra.

GIFTHva gjør du om du får rekesalat i skjegget?

– Da trår apparatet rundt meg til med en hjelpende hånd. Jeg har en egen tjenerstab, det får meg til å føle meg verdifull og da kan jeg yte mer i andres tjeneste. Med tjenere rundt meg så slipper jeg å føle meg bitteliten inni meg, og det er til samfunnets beste at jeg ikke føler meg sånn.

SMILHar du møtt janteloven?

– Ikke ennå, men jeg regner med å møte ham utover sesongen i Trygdekontoret. Denne kulda jeg kjemper mot har mange ambassadører som ser seg truet av meg. De er livredde for kraften jeg har, og de kommer til å slå hardt tilbake. Men den negativiteten de kommer med, kommer tilå gå rett gjennom kroppen og ned i en slags stomipose.

GIFTEndetarmageddon på Tveitanklinikken?

SMILHehehe.

– Jeg har tatt tarmskylling på Tveitan-klinikken, ja. Jeg gjorde det primærtfor å lage harmoni i kroppen, sekundært for å finne en Nokia 1611 som forsvant i 1999, den folkevogn-modellen med de store gummitastene. Da var det faktisk hun glamourmodellen som var med på Robinson, Cathrine Aschim, som sjekket om røret var på plass.

SMILKjerringa med staven!

GIFTNørd.

– Det er ikke en stav. Bare en liten tapp, Kjerringa med tappen.

GIFTHvor stor er staven din?

– Vandrestaven min er 1.50 meter høy, omtrent på samme høyde som en moderne langrennstav. Den er smykket med et okkult symbol fra en tidligere NRK- produksjon som jeg ikke vet så mye om, en blanding av solkors og en såkalt dream catcher. Eller drømmefanger fra Drømmefabrikken aka NRK, kan du si.

SMILHvor mange Follo-ers har du på Twitter?

GIFTSeriøst?

– Nå har jeg bare 700, men ikkefra Follo. Jeg er fra Evigheten – det motsatte av Follo.

GIFTHva med brobrennere? Hvem er din nemesis?

– Jeg vet ikke om dere fikk instrukser fra Seltzer og dette apparatet rundt meg, men dere får ikke lov å nevne Gandalf i dette intervjuet. Det er en lang historie.

SMILHva med den vise mannen fra Fangene på Fortet?

– Den vise kjenner jeg ikke, men jeg kjenner Passepartout. Vi studerte vernepleie sammen på Sorbonne. Han heter egentlig Louis.

GIFTHan røyker mye hasj, hører vi.

– Det ble mye eksperimentering i mai-dagene i ’68 på Sorbonne, og han har tatt med seg de vanene videre i livet. Selv hadde jeg en lang periode med amfetamin, men det har jeg lagt bak meg. Nå skal jeg skrive en bok om det.

GIFTMein Amf?

SMILHeh. Hvordan samarbeider du medTrygdebeistet?

– Vi veksler på å servere påstander til Trygdekontoret, som har gått bra så langt. Jeg har ikke personlig kontakt med ham, men han er på andre siden av helsesektoren enn meg. Jeg jobbet tidligere i helsesektor til jeg møtte veggen, og han var det en kaller “en bruker”.

GIFTHvordan var det å møte veggen?

– Det ble et stort hull formet som meg. Heldigvis var det en vegg designet av Hanna Barbera, de som lager Snurre Sprett.

SMILHvordan kom du ut på andre siden?

– Jeg gikk inn i veggen som en mid- delaldrende akademiker, og kom utsom et barn av kosmos.

GIFTMørkt bygger-o-lemma: bygge bro over Alvdal eller ned til Flamme Forlag?

– Flamme Forlag har på sett og vis prøvd å bygge bro mellom en slags lun indieforestilling av verden som de har skapt, og storkapitalen som betaler for dem. Det setter jeg veldig pris på.

GIFTEr Bendik Woldelig?

– Han er litt Ivo Caprino-aktig, så vidt jeg har hørt. Han har en lav ogknirkete stemme. Utover det vet jeg ikke så mye om han. Men han prøver å skape trivsel for sin kundegruppe, og det er fint.

SMILVet du noe vi ikke vet?

– Mange av de som var på Sexhibition på Rockefeller på 90-tallet – bådesom publikum og underholdere – samles nå i stedet på Alternativmessen. Og Paulo Coelho har et valiumproblem.

GIFTDet har alle leserne hans også.

SMILHvem er du i senga? Går du ned ibro?

– Det er en teknikk innen seksualitet som heter brobygging – å kondisjonere kvinnen fra klitoral til vaginal orgasme. Man stimulerer med hånd mens man penetrerer, og etter hvert kan man kondisjonere kvinnen til å få orgasme. Denne epoken vi lever i nå, eller som dere har kommet til, er veldig klitoral: veldig overfladisk og grunn. Som mann fra tradisjoner, foretrekker jeg det vaginale, så jeg prøver å lage en bro mellom det.

GIFTVi så et klipp der du ble ille berørt av orgiesamfunnet. Har du noen dår- lige erfaringer med orgier?

– Jeg har aldri vært med i en orgie selv. Men jeg har sett det på film, og det er et veldig ensomt sted. Men jeg er åpen for det meste.

SMILBros before ho’s?

– Evigheten er ikke et patriarkat, selv om mange tror det. Vi må spørre Gaya, altså Moder Jord.

SMILKjenner du henne?

– Ja.

SMILHvordan er hun?

– Vi hadde et lite forhold mens jeg gikk på Sorbonne. Hun er en streng, men raus herskerinne. Moder jord er en harsh mistress. Eventuelt hasj-elskerinne.

GIFTVar det der du øvde deg på klitoral og vaginal brobygging?

– Ja, hun lærte meg teknikken.

GIFTHar du en Nazipenis?

– Nei, jeg er jo gammel Reichianer, så jeg er opptatt av det seksueltundertrykte og kanaliserende man ser i fascisme. Det er også en teknikk jeg har lært meg å bruke.

GIFTModer Jorddeling.

SMILHvem vil du si er landets største optimist?

– Jan Teigen. Lage Fosheim. Jan Fredrik Karlsen på tredjeplass.

SMILThomas Seltzer lagde en gang en liste over Norges fineste damersom ble trykka i Massiv. Han lista opp kjærestene sine og redaksjonssjefen vår som han har stalka siden hun var fjorten. Kan du liste opp dine favoritter?

1. Helle Vaagland/Märtha, Eli Hagen og de andre gla’jentene på kvinnekanalen Fem.
2. Ingrid Espelid 3. Gro Harlem Brundtland (ung) 4. Anita Roddik, grunnleggeren avBody Shop. Roddick?? 5. Venke Knutson

SMILVenke Knutson? Har ikke hun vært oppi noen skandaler i det siste?

GIFTJa, hun ble gravid for andre gang.

– Dette var en bra blanding av New Age og penger. Roddik var mye i media gjennom nittitallet. Kjekk mix. Jeg burde ha med Lisa Williams, som snakker med de døde. Og Mira Craig er flott.

SMILHvilke mentale og/eller fysiske øvelser kan man gjøre for å bli like positiv som deg?

– Pusteøvelser.

SMILÅ puste?

– En populær teknikk jeg oppfant heter Mindfullness, og det går ut på å være tilstede her og nå gjennom pusten. Man puster inn gjennom nesa og ut gjennom munnen. Det er fortsatt litt problematisk å puste gjennom nesa fra den tiden jeg hadde et amfetaminproblem, så det går inn og ut gjennom munnen.

GIFTHyperventilering gjør en positiv på kort sikt.

– Positiv og svimmel.

SMILHvilken klikk spiser du lunsj med i NRK-kantina?

– Arne Scheie, Daniel Børge Akerø og Andreas Disen. Gubbegjengen min. Spiser mye fiber.

GIFTPoison eller Poison Idea?

– Det kanke bli poison Idea, for de hadde inskribert på en av platene sine innerst på lakkfeltet at “Positive=boring”, noe jeg er helt uenig i. Da er jeg mer poison som uttrykker en slags kosmisk balanse eller dualitet i “Every rose has its thorn”.

SMILHva er din thorn?

– Jeg har ingen torne som dere dødelige. Jeg har bare en liktorne.

GIFTEtt av The Secrets slanketips til tjukke folk er å ikke se på andre tjukke. Hvordan holder du motet oppe?

– Ved å ikke se på tjukke folk. Jeg ser minst mulig på dem. Min kropp er mitt tempel og ingen søppeldynge som den onde matvareindustrien skal få boltre seg på, og ingen tjukke folk skal komme inn i den sfæren – i hvert fall ikke på fritiden. Er jeg på jobb hender det jeg må deale med dem. Ergo litt problematisk å deale med Seltzer, som nå har vippa opp i tresifra.

SMILHvem er den verste brobrenneren i Norge?

– Tom Nordli.

GIFTHva om lyset i enden av tunellen er 1 en to-tonns lastebil i full fart motdeg?

– Ta løpefart og gi den god klem.