Her kommer winthern

Hei, Josefin Winther!Hvorfor skal vi kjøpe plata di, Raisingarmies, som nettopp er sluppet?

– Dalai Lama sa “Døm din suksess etter hva du måtte gi oppfor å få den”. Jeg har vrengt hjertet mitt, jobbet to år i studio med min fantastiskeprodusent Kristian Fanavoll Tvedt, jeg har vært en dårlig venn, et elendigsøsken, ekstremt selvopptatt, har maxet kredittkortet og tatt ut forskudd påferiepengene, og jeg er blakk. Jeg bedømmer denne platens suksess som veldiggod, og jeg tror det skinner gjennom hvis man hører på den. Jeg er ikke døv. Den er fin.

Hvordan skiller denseg fra sin forgjenger, Be proud or stayout of it?

– Vel, denne er i et litt annet sjangerlandskap. Før haddejeg en forestilling om meg selv som en rockeartist, selv om jeg egentlig alltidhar skrevet pop. Det ble på en måte til at jeg “kledde på” låtene rockesound.Det fungerte, men jeg føler at jeg har kommet mye nærmere å forløse mitt sannepotensial som artist nå. Platen er sannererettog slett. For produsenten min, som har gjort begge platene, blir også oppgavenmer takknemlig, fordi han har friere tøyler. Dette har resultert i pauker,gospelkor, kirkeorgelet i Storetveit kirke, byens beste gitarister pågitarsoloer og masse deilig musikk.

Susanne Sundfør-testen:Først og fremst kvinne eller først og fremst artist?

– Først og fremst menneske.

Noen skjellsettendeopplevelser i oppveksten som gjorde at du bare måtte bli artist?

– Jeg oppdaget at jeg kunne synge da jeg satt på jenterommetsom 9-åring og hørte på soundtracket til TheLion King. Jeg forstod at jeg elsker pop da jeg sparte i flere måneder forå få råd til en McMusic-plate som hadde Coolios “Gangsta’s paradise”. Jeg skjønteat det først og fremst er gjennom låter at jeg skal uttrykke meg som menneskeda jeg fikk Jeff Buckleys Grace igave som 15-åring.

Er det noe galt medøynene våre eller spottet vi deg på Det store korslaget på TV2 her forleden?

– Det er ingenting i veien med øynene deres! Dere så megsynge og danse til go’-låter på skjermen, ja. Sell out? Fuck that shit. Det varsykt gøy, jeg møtte utrolig mange bra folk, knyttet kontakter og ble hekta på ådanse fellesnumre.

Raising Armies er utenå. www.josefinwinther.com

X